Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er selvfølgelig kjempeskuffet

Stella Mwangi om sjokk-sortien.

SKUFFET:  Det holdt ikke at hele Düsseldorf har danset til «Haba haba» den siste uka. Foto: Håkon Eikesdal.
SKUFFET: Det holdt ikke at hele Düsseldorf har danset til «Haba haba» den siste uka. Foto: Håkon Eikesdal. Vis mer

En svært skuffet Stella Mwangi har konstatert at hun er ute av Eurovision-dansen. Selv om hun satte Düsseldorf på hodet og fikk alle i salen til å danse hjalp det ikke. Sms-stemmene uteble for Norges stor håp.

- Selvfølgelig er jeg kjempeskuffet! Men jeg er utrolig fornøyd med opptredenen og det var et fantastisk publikum i salen. Dette har vært en fantastisk reise som jeg er utrolig glad for at jeg fikk være med, skriver Stella Mwangi i en sms til Dagbladet kort tid etter at sjokksortien er et faktum.

Hun var blant bookmakernes favoritt. Selv om BBCs Eurovision-kommentator utropte henne til en av favorittene i finalen og Aftonbladets Schalgerkommentator Tobbe Ek fikk følelse av seier, var det ikke «Haba Haba» Europa ville ha.

- Antiklimaks Både Dagbladets kommentator Anders Grønneberg, den norske delegasjonen og Stella selv var overbevist om at «Haba haba» ville være blant de ti låtene som fikk flest stemmer, og som dermed kvalifiserte seg til den store kvelden på lørdag.

Men slik gikk det imidlertid ikke.

- Det er antiklimaks her nå, selv om vi selvfølgelig var forberedt på alt, sier Per Sundnes til Dagbladet.

Ikke siden Guri Schanke forsvant ut etter semifinalen i 2007 har Norge måttet se finalen i Eurovision fra sidelinjen.

Overrasket I over en uke har Stella Mwangi satt farge på Eurovision-byen. Men selv om hun har fått Dusseldorf og konkurrentene til å synge Haba Haba, har flere GP-eksperter vært skeptiske til om Stella og Norge ville klare å synge seg til finalen.

Statistisk sett har mørkhudede artister i Eurovision-historien hatt vanskeligheter med å sanke stemmer i de østeuropeiske landene. Flere har vært bekymret for at norsk-afrikanske Stella Mwangi kunne bli dårlig mottatt, spesielt i Øst-Europa.

HOLDT IKKE: Hun tok hele Düsseldorf med storm, men klarte ikke å ta hele Europa også. Eurovision-eventyret for Stella Mwangi og Norge er over.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
HOLDT IKKE: Hun tok hele Düsseldorf med storm, men klarte ikke å ta hele Europa også. Eurovision-eventyret for Stella Mwangi og Norge er over. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

Selv har både hun, Per Sundnes og lederen for den norske Grand Prix-klubben Morten Thomassen vært skråsikre på at Norge ville gå videre.

- Jeg er svært overrasket. Hun fikk uten tvil best respons av alle i salen, hele Eurovision-stadion kokte. Jeg håper og tror hun røk ut fordi musikken ikke hadde god nok appell i Europa. Hun gjorde en strålende innsats på scenen, og da får ikke vi gjort noe med resten av Europa. Hun har ingenting å skjemmes over. Stella kan reise hjem med hevet hodet. Hun har vært en fantastisk representant for Norge. Jeg er stolt av å være hennes landsmann, sier Thomassen.


TOK TIL TÅRENE: En tydlig rørt Stella Mwangi tok til tårene da hun møtte pressen etter sjokk-sortien. Foto: Anders Grønneberg
TOK TIL TÅRENE: En tydlig rørt Stella Mwangi tok til tårene da hun møtte pressen etter sjokk-sortien. Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media