DRAMA FRA VIRKELIGHETEN:  Linn Skåber og Mads Ousdal har hovedrollene i NRKs hørespillserie om «Scandinavian Star»-brannen i 1990, som kommer på lufta neste år. De to skuespille rne sier det har vært sjokkerende å sette seg inn i manglene ved etterforskningen av en av de største katastrofene i norsk historie.
DRAMA FRA VIRKELIGHETEN: Linn Skåber og Mads Ousdal har hovedrollene i NRKs hørespillserie om «Scandinavian Star»-brannen i 1990, som kommer på lufta neste år. De to skuespille rne sier det har vært sjokkerende å sette seg inn i manglene ved etterforskningen av en av de største katastrofene i norsk historie.Vis mer

- Jeg er sjokkert, og overbevist om at dette ikke var en ulykke

Linn Skåber med radioteater om brann-katastrofen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): Etter å ha jobbet med radioteater-oppsetningen om «Scandinavian Star»-brannen, og møtt pårørende, er Linn Skåber overbevist om at den ikke var en ulykke.

- Jeg er sjokkert. Det er så mange detaljer som ikke stemmer, så mange løse tråder, at jeg er blitt overbevist om at «Scandinavian Star»-brannen ikke var noen ulykke.

- Nå føler jeg det er min plikt som borger i dette landet å rope ut at denne saken må det ryddes opp i. Hvis ikke lever vi ikke i noe demokrati, men et lekeland.

Det sier Linn Skåber, som har en av hovedrollene i hørespillet NRK spiller inn i disse dager for kringkasting på nyåret.

- Må ikke lukkes De fire radioteaterepisodene er basert på ferjebrannen i 1990, der 159 mennesker omkom, og de etterlattes private etterforskning av den.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn