Du leser nå Dagbladet Pluss

- Jeg er sjokkert, og overbevist om at dette ikke var en ulykke

Linn Skåber med radioteater om brann-katastrofen.

DRAMA FRA VIRKELIGHETEN:  Linn Skåber og Mads Ousdal har hovedrollene i NRKs hørespillserie om «Scandinavian Star»-brannen i 1990, som kommer på lufta neste år. De to skuespille rne sier det har vært sjokkerende å sette seg inn i manglene ved etterforskningen av en av de største katastrofene i norsk historie.
DRAMA FRA VIRKELIGHETEN: Linn Skåber og Mads Ousdal har hovedrollene i NRKs hørespillserie om «Scandinavian Star»-brannen i 1990, som kommer på lufta neste år. De to skuespille rne sier det har vært sjokkerende å sette seg inn i manglene ved etterforskningen av en av de største katastrofene i norsk historie.Vis mer

(Dagbladet): Etter å ha jobbet med radioteater-oppsetningen om «Scandinavian Star»-brannen, og møtt pårørende, er Linn Skåber overbevist om at den ikke var en ulykke.

- Jeg er sjokkert. Det er så mange detaljer som ikke stemmer, så mange løse tråder, at jeg er blitt overbevist om at «Scandinavian Star»-brannen ikke var noen ulykke.

- Nå føler jeg det er min plikt som borger i dette landet å rope ut at denne saken må det ryddes opp i. Hvis ikke lever vi ikke i noe demokrati, men et lekeland.

Det sier Linn Skåber, som har en av hovedrollene i hørespillet NRK spiller inn i disse dager for kringkasting på nyåret.

- Må ikke lukkes De fire radioteaterepisodene er basert på ferjebrannen i 1990, der 159 mennesker omkom, og de etterlattes private etterforskning av den.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

5 UKE*

HELGEKUPP

5 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 5 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

5 UKE* 5 kr per 5 uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.