- Jeg er sjokkert

Ikke alle kinogjengerne var glad for å bli møtt med demonstranter på «Fifty Shades of Grey»-premiere i kveld.

(Dagbladet): Fredag kveld samlet rundt 40 mennesker seg utenfor Colosseum kino i Oslo for å demonstrere mot filmen «50 Shades of Grey», som har hatt premiere på kinoer rundt omkring i hele Norge i kveld.

Kvinnegruppa Ottar vil oppfordre folk til å ikke se filmen som de mener romantiserer overgrep, men heller bruke pengene man da sparer på kinobilllettene til å støtte arbeidet mot vold mot kvinner.

• Se video fra demonstrasjonen øverst i artikkelen!

Kinopublikummet strømmet til Colosseum kino i kveld, og måtte da gå forbi demonstrantene som ropte og ga dem løpesedler på vei inn i kinosalen.

Flere publikummere stoppet opp for å ta bilde av demonstrantene, men de fleste strenet forbi bannerne og gikk inn i kinosalen.

- Latterlig Kinogjenger Caroline Akerjodet (33) var blant dem som stoppet opp for å ta bilde av demonstrasjonen. Hun likte dårlig å møtt med ropende mennesker utenfor kinosalen.

- Jeg er sjokkert. Det er en bok. Det er ikke virkelighet, sier hun til Dagbladet. Hun og en venninne har begge lest bøkene, og har lenge gledet seg til filmen.

- Så du syns ikke noe om å bli møtt med demonstranter?

- Jeg syns det er helt latterlig.

- Hvorfor det?

- Fordi det er en bok. Hva med Harry Potter, da? Det er snakk om fantasi, sier hun.

- Vi fikk markert vårt synspunkt Leder i Kvinnegruppa Ottar, Ane Stø, forteller at de er fornøyd med demonstrasjonen.

- Jeg er veldig fornøyd. Vi stod her i litt over en halvtime, og vi fikk markert vårt synspunkt. Vi har gjennom mobiliseringa til dette bidratt til at debatten om vold mot kvinner og romantisering av vold mot kvinner går rundt i de tusen hjem. En sånn romantisering som «Fifty Shades of Grey» gir av voldelige og kontrollerende forhold, er vi redde for at vil sette kampen mot vold mot kvinner mange tiår tilbake, sier hun.