DEBATT

«Pillebefinnende»:

Jeg er stolt av å jobbe i verdens viktigste industri

Vi har sjekket mange av påstandene ut fra Geelmuydens egne referanser, og funnet både feilkonklusjoner og ubalanse.

«PILLEBEFINNENDE»: Karita Bekkemellem, administrerende direktør i Legemiddelindustrien (LMI), svarer i dette innlegget på Dagbladets anmeldelse av boka «Pillebefinnende». Illustrasjonsfoto: NTB scanpix
«PILLEBEFINNENDE»: Karita Bekkemellem, administrerende direktør i Legemiddelindustrien (LMI), svarer i dette innlegget på Dagbladets anmeldelse av boka «Pillebefinnende». Illustrasjonsfoto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Dagbladets litteraturkritiker krever et svar fra meg. Det er klart hun må få. Hun kaller jo både meg og industrien jeg representerer for arrogant, urovekkende taus, og uredelig. Hun skriver at det er «utrolig at legemiddelindustrien kan leve med det som står i boka Pillebefinnende», og kaller det årets mest sjokkerende bok.

Boka hun omtaler tar for seg legemiddelindustrien. «De fleste av oss vet den er snuskete», skriver Cathrine Krøger. Jeg kan starte med å love henne at hadde bransjen vært så snuskete som enkelte, inkludert Dagbladets litteraturkritiker, ynder å tro, så hadde ikke jeg stått stolt og oppreist som direktør for deres bransjeforening etter snart ti år i jobben.

Det finnes ingen bransjer med strengere regelverk å forholde seg til enn legemiddelindustrien. Heldigvis, for det dreier seg jo om liv og død.

Jeg og mine 14 kolleger i LMI representerer 60 medlemsselskaper med rundt 4000 ansatte. Dette er forskere, leger, sykepleiere, farmasøyter, jordmødre, fysioterapeuter, biologer, helseøkonomer, ingeniører og en rekke andre yrkesgrupper.

Det er dedikerte, dyktige mennesker som brenner for jobben sin, og som ønsker å bidra til å utvikle trygge og effektive medisiner, diagnostiske verktøy og andre helseløsninger som kommer pasienter og samfunnet til gode.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer