Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«En affære»

- Jeg er superlei av å se filmplakater med en godt voksen mann og ung kvinne

Andrea Bræin Hovig (44) forsvarer bildet av henne og Tarjei Sandvik Moe (18).

EROTISK THRILLER: Skuespilleren Tarjei Sandvik Moe, best kjent som Isak fra NRK-serien «Skam», skal spille i ny film, mot Andrea Bræin Hovig. Foto: Eirik Evjen
EROTISK THRILLER: Skuespilleren Tarjei Sandvik Moe, best kjent som Isak fra NRK-serien «Skam», skal spille i ny film, mot Andrea Bræin Hovig. Foto: Eirik Evjen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mandag begynte innspillingen av kinofilmen «En affære» på Snarøya i Bærum.

– Vi skal lage en thriller med erotiske elementer, sier regissør Henrik Martin Dahlsbakken (28).

Filmen omhandler et forhold mellom om en kvinnelig lærer og hennes 16 år gamle elev.

I hovedrollene er Andrea Bræin Hovig (44) og Tarjei Sandvik Moe (18), bedre kjent som «Isak» fra NRK-serien «Skam».

Som Dagbladet skrev, kokte det på sosiale medier da Andrea Bræin Hovig la ut et bilde der den 26 år yngre Tarjei Sandvik Moe holder rundt henne.

– Kontroversielt

Andrea Bræin Hovig selv synes det er interessant at bildet vekker så sterke følelser.

– Hvis George Clooney eller Sean Connery hadde lagt ut et bilde av seg selv med en 25 år yngre kvinne, hadde ingen hevet et øyebryn, sier skuespilleren.

– Men et bilde av en kvinne med en mye yngre gutt er så utrolig mye mer kontroversielt. Det er fordi vi er vant til at det er omvendt. Vi er vant til at Tom Hanks løper med en 25 år yngre kvinne etter seg, sier skuespilleren til Dagbladet.

Hun viser til filmene «Inferno» og «Da Vinci-koden».

Forsvarer ikke forholdet

– Jeg er superlei av å se filmplakater med en godt voksen mann og ung kvinne. Og med en gang det er omvendt, tyder det på at dama er gæren. Det reagerer jeg på, sier Bræin Hovig, som er fast ansatt på Nationaltheatret og er en av landets mest markante skuespillere.

Samtidig understreker Bræin Hovig at hun ikke forsvarer et forhold mellom en lærer og en 16 år gammel gutt.

– Dette er en fiksjonsfilm, en thriller, hvor jeg skal spille rollen så bra som mulig. Jeg driver med rollearbeid som jeg alltid gjør, jeg skal prøve å skape en tredimensjonal, troverdig og sann karakter, sier skuespilleren.

Hun var ikke forberedt på responsen på sosiale medier.

– Virkelig ikke. Det er veldig uvant for meg med sånn storm. Da er det godt å ha en fjortenåring i huset som sier at det er «null stress». Men nå må jeg vurdere om jeg skal logge meg av sosiale medier en stund, for jeg har ikke plass til sånn støy når jeg jobber, sier Bræin Hovig.

På rollelista står også Agnes Kittelsen, Anneke von der Lippe, Benjamin Helstad og danske Carsten Bjørnlund.

Regissør Henrik Martin Dahlsbakken (28) mener at spekulasjonene i sosiale medier skyldes at folk ikke vet nok om filmen.

– Vil utfordre

GODE VENNER: Henrik Holm og Tarjei Sandvik Moe var svært populære da de ankom Grieghallen i forkant av Gullruten. Reporter: Ruben Pedersen / Video: Ingrid Cogorno Vis mer

– Det blir mye spekulasjoner når vi lager en erotisk thriller, og fordi omhandler forholdet mellom en kvinne og en mye yngre mann. Men vi som jobber med filmen, vet at det hele er helt legitimt, sier regissøren.

– For meg har det vært viktig å finne en vinkling som er annerledes enn det man forventer.

– Ønsker du å provosere?

– På sett og vis kan man si det. Jeg vil utfordre våre holdninger. Man får en forventning om hva det er, men jeg kan love at det går en helt annen retning enn hva man først måtte tro. Jeg vil leke litt med folks forutinntatthet og snu det på hodet. Verden er sjelden så svart hvitt som vi tror, sier Dahlsbakken.

Han omtales som et av Film-Norges største unge talenter, og er ekstremt produktiv: I fjor kom han med spillefilmene «Cave» og «Sensommer», og i år har han allerede spilt inn roadmovien «Rett vest» og krimdramaet «De fredløse».

CAVE: Den norske filmen Cave har kinopremiere 2. september 2016. Video: Youtube: Another World Entertainment Norway Vis mer

«Kjempefin rolle»

Dahlsbakken skrev manus til «En affære» med Andrea Bræin Hovig i tankene.

– Andrea er en av Norges beste skuespillere i mine øyne. Jeg tenkte lenge for å finne den rette rollen for henne, som her krever at hun går inn i en mye mørkere, fysisk rolle enn hun er vant til, mer instinktivt. Hun er perfekt for rollen, sier Dahlsbakken, som tidlig tok kontakt med Tarjei Sandvik Moe.

– Han er et ekstremt stort talent som må forvaltes riktig, og jeg forsøker fra mitt ståsted å gjøre nettopp det, sier Dahlsbakken.

Tarjei Sandvik Moes svenske agent mener det virker som en kjempefin rolle.

– Vi er glade for at Tarjei skal være med, skrev Aleksandra Mandic i Agentfirman i en SMS til Dagbladet tidligere denne uka.

Filmen «En affære» skal etter planen ha kinopremiere neste høst.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!