- Jeg er uskyldig dømt

Odd Nerdrum bedyrer sin uskyld. - Dommen er uforståelig, sier advokaten.

Dømt: Odd Nerdrums forsvarer Pål Berg (t.h), mener dommen er uforståelig. Nå vurderer de å anke saken inn for Høyesterett. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET
Dømt: Odd Nerdrums forsvarer Pål Berg (t.h), mener dommen er uforståelig. Nå vurderer de å anke saken inn for Høyesterett. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADETVis mer

Odd Nerdrum ble i dag dømt til to år og ti måneder i fengsel i Borgarting lagmannsrett. Det er ti måneder mer enn hva han ble idømt i Tingretten i fjor.

Kitschmaleren sto tiltalt for å ha unndratt mer enn 13 millioner fra beskatning mellom 1998 og 2002.

- Nerdrum har det tungt Pål Berg, Nerdrums forsvarer, hevdet i retten at kunstneren har betalt skatt av alle sine inntekter.

- Dommen er feil, og Nerdrum mener han er uskyldig dømt. Det sier seg selv at det ikke er noe hyggelig å ha det hengende over seg, og han har det tungt, sier forsvareren til Dagbladet.

Uforståelig Forsvareren mener dommen er uforståelig.

- Nerdrums inntekter fra Forum Gallery i den aktuelle perioden er godt dokumentert av amerikanske skattemyndigheter og av galleriet. Norske skattemyndigheter hevder han har hatt en langt høyere inntekt, uten å dokumentere det. At han dømmes for å ha undratt mye større inntekter enn det han beviselig har hatt er uforståelig, sier han.

- Vurderer anke Det er ikke mulig å anke skyldspørsmålet til Høyesterett, men Berg sier at de vurderer å anke saksgangen og straffeutmålingen.

- Siste ord er ikke sagt i denne saken, og vi vil bruke de midler vi har, sier Berg.