- Jeg er uskyldig dømt

Odd Nerdrum bedyrer sin uskyld. - Dommen er uforståelig, sier advokaten.

Dømt: Odd Nerdrums forsvarer Pål Berg (t.h), mener dommen er uforståelig. Nå vurderer de å anke saken inn for Høyesterett. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET
Dømt: Odd Nerdrums forsvarer Pål Berg (t.h), mener dommen er uforståelig. Nå vurderer de å anke saken inn for Høyesterett. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Odd Nerdrum ble i dag dømt til to år og ti måneder i fengsel i Borgarting lagmannsrett. Det er ti måneder mer enn hva han ble idømt i Tingretten i fjor.

Kitschmaleren sto tiltalt for å ha unndratt mer enn 13 millioner fra beskatning mellom 1998 og 2002.

- Nerdrum har det tungt Pål Berg, Nerdrums forsvarer, hevdet i retten at kunstneren har betalt skatt av alle sine inntekter.

- Dommen er feil, og Nerdrum mener han er uskyldig dømt. Det sier seg selv at det ikke er noe hyggelig å ha det hengende over seg, og han har det tungt, sier forsvareren til Dagbladet.

Uforståelig Forsvareren mener dommen er uforståelig.

- Nerdrums inntekter fra Forum Gallery i den aktuelle perioden er godt dokumentert av amerikanske skattemyndigheter og av galleriet. Norske skattemyndigheter hevder han har hatt en langt høyere inntekt, uten å dokumentere det. At han dømmes for å ha undratt mye større inntekter enn det han beviselig har hatt er uforståelig, sier han.

- Vurderer anke Det er ikke mulig å anke skyldspørsmålet til Høyesterett, men Berg sier at de vurderer å anke saksgangen og straffeutmålingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer