FRIKJENT: Rebekah Brooks, tidligere redaktør i tabloidavisene News of the World og The Sun, uttalte seg i dag til pressen for første gang etter at hun ble frikjent for alle tiltalene mot henne. Her er hun sammen med sin ektemann, Charlie Brooks. Foto: NTB Scanpix
FRIKJENT: Rebekah Brooks, tidligere redaktør i tabloidavisene News of the World og The Sun, uttalte seg i dag til pressen for første gang etter at hun ble frikjent for alle tiltalene mot henne. Her er hun sammen med sin ektemann, Charlie Brooks. Foto: NTB ScanpixVis mer

- Jeg er uskyldig

Rebekah Brooks bryter stillheten etter skandale-rettsaken.

(Dagbladet): Tirsdag denne uka ble Rebekah Brooks (46), tidligere redaktør i The Sun og nedlagte News of the World, frikjent på alle punkter i den mye omtalte telefonhacking-skandalen i Storbritannia.

Brooks og en rekke andre toppsjefer i flere britiske tabloidaviser var tiltalt for å ha avlyttet telefonene til kjente mennesker.

Andy Coulson, også tidligere redaktør av News of the World, og tidligere kommunikassjonssjef for statsminister David Cameron, ble derimot funnet skyldig i medvirkning til ulovlig telefonavlyttning.

Onsdag ble det også kjent at den mektige mediemogulen Rupert Murdoch skal intervjues om saken av politiet.

Snakket for første gang etter dommen Tirsdag, like etter rettsaken, fortalte Rebekah Brooks ektemann, Charlie Brooks, om hvordan tida under rettsaken har vært for familien.

Torsdag ettermiddag uttalte Rebekah Brooks seg selv, for første gang etter at dommen ble klar.

- Jeg er uskyldig i forbrytelsene jeg var tiltalt for, og jeg føler meg rettferdiggjort av en enstemmig dom, sa hun til et presseteam utenfor hjemmet sitt i London, ifølge The Guardian.

Avisa skriver også at det var en tydelig rørt Brooks som møtte pressen sammen med sin mann, og at stemmen hennes brast flere ganger.

- Jeg har lært mye - Da jeg ble arrestert kom det en storm av kontroverser, politikk og kommentarer mot meg. Noe av det var rettferdig, noe av det var ikke rettferdig - så jeg er takknemlig overfor juryen. Den siste tida har jeg reflektert mye, og jeg har lært mye, så forhåpentligvis kommer jeg klokere ut av dette, fortsatte hun, ifølge avisa.

Brooks ville ikke si noe om sin tidligere kollega, Andy Coulson, selv om hun ble stilt en rekke spørsmål om ham.

- I dag er tankene mine med mine tidligere kollegaer som skal i flere rettsmøter, og jeg skal gjøre det jeg kan for å støtte dem. Jeg vet hvordan det er, sa hun.