- Jeg er utslitt i både hånda og litjekaill'n

Thomas trodde han hadde funnet drømmejobben som sexleketøytester.

FÅR KRITIKK:  NRK sitt sexprogram for ungdom, «Trekant», får kritikk av sexologer for å være for fysisk, og ikke drøfte det emosjonelle i spesielt stor grad. Her er programlederne Marie Kinge, Pia Dailey Christoffersen og Thomas Albertsen Dahlen i en butikk for sexleketøy. Foto: Sveinung U. Ystad
FÅR KRITIKK: NRK sitt sexprogram for ungdom, «Trekant», får kritikk av sexologer for å være for fysisk, og ikke drøfte det emosjonelle i spesielt stor grad. Her er programlederne Marie Kinge, Pia Dailey Christoffersen og Thomas Albertsen Dahlen i en butikk for sexleketøy. Foto: Sveinung U. Ystad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det her blir jeg faderen meg utslitt i både hånda og litjekaill'n av, sier Thomas Albertsen Dahlen i kveldens episode av «Trekant».

Sexleketøy er tema for sendinga, og 19-åringen har nettopp prøvd både penispumpe og «en sånn liten reisemus med håndtak». I tidligere episoder har blant annet innspilling av fiktiv pornofilm, jenteklining, strippeopplæring og pole dance vært på programmet.

Nå etterlyser den kjente sexologen Kristin Spitznogle etikk og moral i ungdomsprogrammet. Hun mener programmets fokuset er for fysisk.

- Du kan aldri separere kropp og sjel. Jeg savner større refleksjon rundt etiske spørsmål og det som berører det emosjonelle ved seksualiteten, sier Spitznogle.

Hun var selv programleder og manusforfatter for «Sexskolen» på TV3 i 2006.

Bruk og kast-mentalitet - I vår tid vektlegges det individuelle og selvrealiserende i stor grad, også innenfor det seksuelle. Fokuset på den umiddelbare tilfredsstillelsen er stort, og i jakten på den, kan en bruk og kast-mentalitet oppstå. En tomhetsfølelse kan bli resultatet. Som klinisk psykolog ser jeg ofte baksiden av denne medaljen, sier Spitznogle, som understreker at hun liker «Trekant», og syns de tre programlederne gjør en god jobb.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer