krystallsyke

- Jeg er utslitt og sykmeldt - at jeg måtte hoppe av satt langt inne

Mari Maurstad (59) er sykmeldt en uke før premieren.

<strong>&nbsp;MÅ HA EN PAUSE:</strong> Mari Maurstad er utslitt og trenger en pause fra Nationaltheatret. - Jeg har hatt krystallsyke før, og må ta en pause slik at den ikke kommer tilbake, sier skuespilleren til Dagbladet. Stykket «Dekameronen» &nbsp;blir dermed utsatt en uke. Foto: Anders Grønneberg
 MÅ HA EN PAUSE: Mari Maurstad er utslitt og trenger en pause fra Nationaltheatret. - Jeg har hatt krystallsyke før, og må ta en pause slik at den ikke kommer tilbake, sier skuespilleren til Dagbladet. Stykket «Dekameronen»  blir dermed utsatt en uke. Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fredag 20. januar skulle Nationaltheatret ha premiere på sesongens første store oppsetning på hovedscenen, klassikeren «Dekameronen» av Giovanni Boccaccio.

En uke før premieren er en av stykkets skuespillere, Mari Maurstad, blitt syk og må trekke seg. Teatret har i løpet av dagen funnet en erstatter, og premieren blir utsatt til onsdag 25. januar. Alle som har kjøpt billett er informert og får tilbud om nye billetter.

- Det er ikke noe dramatisk, men jeg er utslitt, sier Maurstad til Dagbladet.

<strong>SYKMELDT:</strong> Mari Maurstad sier at det ikke er noe dramatisk, men at hun må ta en timeout. Foto: Anders Grønneberg
SYKMELDT: Mari Maurstad sier at det ikke er noe dramatisk, men at hun må ta en timeout. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

- Når du aldri har fri, skjer sånt. Jeg er foreløpig sykmeldt i to uker, og dette satt veldig lagt inne. Å hoppe av og kaste inn håndkleet en uke før en premiere, er ikke noe jeg vanligvis gjør, sier skuespilleren til Dagbladet.

Frykter krystallsyken

Mari Maurstad fortalte tidligere i et intervju med Dagbladet at hun gikk på en smell etter å ha vært overarbeidet i lang tid. Det endte med anfall av svimmelhet og hun ble sykemeldt i et halvt år.

- Det var krystallsyken jeg fikk da.

- Det har jeg heldigvis ikke fått tilbake, men jeg må ta en liten timeout nå, slik at jeg ikke havner der jeg var for et par år siden. Jeg er ved godt mot og er sikker på at dette skal gå bra, sier Mari Maurstad.

Ulla Marie Broch overtar

Teatersjef Hanne Tømta ønsker ikke å kommentere sykdom med Nationaltheatrets i pressen, men hun bekrefter at en av teatrets ansatte ble sykmeldt i dag, en uke før premieren.

<strong>OVERTAR:</strong> Ulla Marie Broch. Foto: NTB Scanpix
OVERTAR: Ulla Marie Broch. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Vi har allerede fått en erstatter, sier Tømta og legger til:

- Det er Ulla Marie Broch som overtar rollen for den sykmeldte. Det blir kjempefint. Dette tar hun på strak arm. Vi utsetter premieren med noen dager, og den 25. januar har vi premiere på «Dekameronen».

«Dekameronen»

  • Et mesterstykke i verdenslitteraturen skrevet av italienske Giovanni Boccaccio i 1353.
  • En katastrofe inntreffer, i frykt barrikaderer ti mennesker seg under samme tak.
  • Skuespillere: Kjersti Tveterås, Mari Maurstad, Marika Enstad, Heidi Goldmann, Selome Emnetu, Mattis Herman Nyquist, Jonas Strand Gravli, Thorbjørn Harr, Bernhard Arnø og Anders Mordal.
  • Regissør: Elisa Kragerup, premiere på Nationaltheatret fredag 20 januar.Fakta: Klikk for å legge til tekst-
  • NB: Mari Maurstad blir erstattet av Ulla Marie Broch - ny premiererdato er satt til onsdag 25. januar.

Dette er meldingen som i dag går ut til alle som har kjøpt billetter:

«Premieren på Dekameronen må dessverre utsettes, grunnet sykdom i ensemblet. Ny premieredato er 25. januar. Dette betyr at forestillingen som du har billetter til, ikke kan gjennomføres, og må dermed avlyses. Det er svært sjelden vi flytter premierer, og vi beklager sterkt eventuelle ulemper dette måtte medføre.

Vi håper vi kan friste deg til å bytte dine billetter til en senere forestilling fra og med 2. februar.»

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer