krystallsyke

- Jeg er utslitt og sykmeldt - at jeg måtte hoppe av satt langt inne

Mari Maurstad (59) er sykmeldt en uke før premieren.

 MÅ HA EN PAUSE: Mari Maurstad er utslitt og trenger en pause fra Nationaltheatret. - Jeg har hatt krystallsyke før, og må ta en pause slik at den ikke kommer tilbake, sier skuespilleren til Dagbladet. Stykket «Dekameronen»  blir dermed utsatt en uke. Foto: Anders Grønneberg
 MÅ HA EN PAUSE: Mari Maurstad er utslitt og trenger en pause fra Nationaltheatret. - Jeg har hatt krystallsyke før, og må ta en pause slik at den ikke kommer tilbake, sier skuespilleren til Dagbladet. Stykket «Dekameronen»  blir dermed utsatt en uke. Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fredag 20. januar skulle Nationaltheatret ha premiere på sesongens første store oppsetning på hovedscenen, klassikeren «Dekameronen» av Giovanni Boccaccio.

En uke før premieren er en av stykkets skuespillere, Mari Maurstad, blitt syk og må trekke seg. Teatret har i løpet av dagen funnet en erstatter, og premieren blir utsatt til onsdag 25. januar. Alle som har kjøpt billett er informert og får tilbud om nye billetter.

- Det er ikke noe dramatisk, men jeg er utslitt, sier Maurstad til Dagbladet.

- Når du aldri har fri, skjer sånt. Jeg er foreløpig sykmeldt i to uker, og dette satt veldig lagt inne. Å hoppe av og kaste inn håndkleet en uke før en premiere, er ikke noe jeg vanligvis gjør, sier skuespilleren til Dagbladet.

Frykter krystallsyken

Mari Maurstad fortalte tidligere i et intervju med Dagbladet at hun gikk på en smell etter å ha vært overarbeidet i lang tid. Det endte med anfall av svimmelhet og hun ble sykemeldt i et halvt år.

- Det var krystallsyken jeg fikk da.

- Det har jeg heldigvis ikke fått tilbake, men jeg må ta en liten timeout nå, slik at jeg ikke havner der jeg var for et par år siden. Jeg er ved godt mot og er sikker på at dette skal gå bra, sier Mari Maurstad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer