Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er veldig knust

Sivert Høyem i sorg over tapet av sin nære venn og manager.

- KNUST: Artist Sivert Høyem er knust over tapet av sin gode venn og manager Per Eirik Johansen. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet
- KNUST: Artist Sivert Høyem er knust over tapet av sin gode venn og manager Per Eirik Johansen. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Tidligere musiker, platedirektør og manager Per Eirik Johansen døde i natt, 54 år gammel.

Johansen har jobbet med flere kjente norske artister, blant dem Lene Marlin, Jarle Bernhoft og Sivert Høyem.

- Veldig knust Sistnevnte er i sorg over tapet av kameraten.

- Dette kom som et stort sjokk. Jeg er veldig knust, sier Høyem til avisa Nordlys.

Høyem og Johansen har jobbet sammen siden før Madrugadas dager. Høyem forteller at det er rart at han nå er borte.

- Vi var veldig nære venner. Han var faktisk en av mine nærmeste venner. Det er veldig, veldig rart at han Per Eirik er borte, sier Høyem til avisa.

SØRGER:  Morten Abel savner Per Eirik Johansen dypt allerede. Foto: Øistein Norum Monsen
SØRGER: Morten Abel savner Per Eirik Johansen dypt allerede. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer

Høyem har også lagt ut et minneord om Johansen på sin Facebook-side. Der skriver han blant annet:

Artist-Norge sørger «Han har alltid vært der, og har betydd enormt mye for meg. Han var en ener på det han holdt på med, en inspirerende sparringspartner og med rette en av Norges mest sagnomsuste platesjefer. Jeg kjente ham som en tvers igjennom snill, omtenksom og god mann. Han var vital, nysgjerrig og inspirerende å være sammen med. Tankene mine går til familien hans. Vi er mange som kommer til å savne ham», skriver han.

I en sms til Dagbladet sier Morten Abel:

«Per Eirik var svært godt likt, ærlig og motiverende. Det var en stor glede å jobbe med han, og vi vil savne han dypt. »

Johansen har fått mye av æren for Lene Marlins gjennombrudd. Artisten har også skrevet om Johansen på sin Facebook-side.

«Jeg kan ikke tro at du er borte! Jeg skjønner det ikke. Vi skulle jo se smilet ditt i mange, mange år til! Dette er bare så ufattelig trist! Takk for alle fine minner! Takk for alle historiene, all latteren, alle turene. Der de fleste andre ville at jeg skulle være noe annet enn den jeg var, så støttet du meg. Takk for at du lot meg få være meg selv! Du vil ALDRI bli glemt!», skriver hun.

- Løftet nivået Den musikkfrelste Johansen har også jobbet svært tett med Sondre Lerche i mange år. I dag la artisten ut et minneord om Johansen på sin Facebook-side.

NÆRE VENNER: Per Eirik Johansen var en av hovedmennene bak Lene Marlins gjennombrudd. Foto: Lars Eivind Bone / Dagbladet
NÆRE VENNER: Per Eirik Johansen var en av hovedmennene bak Lene Marlins gjennombrudd. Foto: Lars Eivind Bone / Dagbladet Vis mer

«Jeg traff Per Eirik første gang som 16 åring da han kom til Bergen for å høre meg spille og forhåpentligvis tilby meg en platekontrakt. Tenk at jeg skulle få en så heldig begynnelse på det hele», skriver han.

«I motsetning til alle andre i samme bransje hadde Per Eirik en visjon, samt viljen, energien og kløktigheten til å løfte frem genuint gode ting. Slik løftet han strengt tatt nivået og profesjonalitetet i hele den norske musikkbransjen både en og to og tre ganger», skriver han videre.

I fjor flyttet Johansen med familien til New York, til nabolaget hvor Lerche har bodd de siste årene.

I SORG: Sondre Lerche er i sorg etter nyheten om Per Eirik Johansens bortgang. Foto: Lars Myhren Holand
I SORG: Sondre Lerche er i sorg etter nyheten om Per Eirik Johansens bortgang. Foto: Lars Myhren Holand Vis mer