- Jeg er veldig skuffa

Ett poeng hadde vært greit, seier hadde vært bra. Med hjemmetap mot Skottland kastet Norge bort en gylden mulighet.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Norge - Skottland 1-2

- Det virker som vi ikke har nærver til å takle en kamp hvor vi har en så god mulighet. Det er skuffende, sier John Carew til TV2.

Det oppsummerer kveldens kamp mot Skottland. I en kamp Norge minst burde tatt ett poeng, fikk VM-håpet i stedet seg en kraftig smell.

De norske spillerne kom til Ullevaal proppfulle av sjøltillit etter den sterke seieren mot Slovenia lørdag, men fikk seg en tidlig smekk av Skottland de aldre klarte å reise seg etter.

Norge hadde sine gode perioder mot Skottland. Det første kvarteret var det mye positivt og ballen var faktisk i nettet ved én anledning. Claus Lundekvam scoret etter en corner fra venstre, men dommeren annullerte målet.

Flere gode norske avslutninger gjorde at tilskuerne håpet, men forventningene om norsk seier ble ødelagt mellom det 21. og det 31. spilleminutt.

Først stakk Kevin Miller inn mellom det svært passive norske forsvaret og tuppet videre en heading fra McFadden. Ti minutter senere kom headingen til alt overmål fra André Bergdølmo.

Norges venstreback trodde han hadde kontroll på Miller, og headet ballen utover i 16-meteren. Ballen havnet på foten til Miller, som hadde stoppet opp, og Thomas Myhre var sjanseløs på skuddet.

At Miller igjen kunne ha scoret i det 40.minutt, viser både hvor viktig han var for skottene før han ble byttet ut og samtidig hvor på hæla Norge var.

Den andre omgangen startet slik som den måtte. Åge Hareide brukte alle tre byttene i pausen og la om til en 4-3-3/3-4-3-formasjon og dermed ble det mer norsk trykk.

I lengre perioder var ballen bare på skotsk banehalvdel, uten at det ble store sjanser eller mål ut av det.

Daniel Braaten og Kristofer Hæstad var friske pust i det norske laget, og gjorde forarbeidet til flere av Norges beste muligheter.

Da publikum for lengst hadde begynt å gå fra Ullevaal, tente Ole Martin Årst håpet med et lavt skudd fra 16-17 meter.

Norge pumpet på for en utligning på overtid, men skottene kom imellom, skuddene gikk over og Åge Hareide misbrukte muligheten til å sikre andreplassen i gruppa.

Nå puster i stedet skottene Norge i nakken. Og Slovenia har like mange poeng med seier mot Moldova senere i kveld.