Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er veldig takknemlig for at jeg blir nevnt

Ridley Scott takket personlig Aksel Hennie under prisdryss på Golden Globes-utdelinga.

TAKKET AV RIDLEY SCOTT: Aksel Hennie var blant dem som ble takket personlig av Ridley Scott under nattas Golden Globes-utdeling. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TAKKET AV RIDLEY SCOTT: Aksel Hennie var blant dem som ble takket personlig av Ridley Scott under nattas Golden Globes-utdeling. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Aksel Hennies «The Martian» - Hollywood-filmen med Matt Damon i hovedrollen som bortkommen astronaut - vant to priser under nattas Golden Globes-utdeling.

Filmen, som USAs president Barack Obama har kalt sin favoritt fra 2015, vant prisen som beste film i sjangeren komedie eller musikal. I tillegg fikk Hennies medspiller Matt Damon prisen for beste mannlige hovedrolle i samme kategori

- Vi hadde et utrolig mannskap og rollebesetning, og alt i alt handlet det om Ridley Scott, fortsatte Damon som en hyllest til den britiske filmregissøren. 

Golden Globes beryktede røde løper ble i år forøvrig vunnet av prisvinner Sylvester Stallones datter.

Takket Aksel ved navn I sin takketale husket regissør Ridley Scott på å nevne Aksel Hennie ved navn.

- Det har vært en utrolig opplevelse å være med på dette prosjektet fra starten av. Det at Ridley og Matt får priser nå, er utrolig fortjent, og jeg er veldig takknemlig for at jeg blir nevnt og at jeg får lov til å være en del av det. Vi hadde et kjempesamarbeid og det forteller bare hvor generøs, ydmyk og fin den fyren er, sier Hennie om å bli takket av regissør Scott til NRK

Ridley Scott har tidligere regissert hitfilmer som «Alien», «Blade Runner» og «Gladiator».

Ingen Hollywood-kommentar Aksel Hennie tror likevel ikke at det å bli nevnt og takket av en av Hollywoods største regissører sikrer ham en Hollywood-karriere også i 2016 og 2017.

- Jeg tror ikke dette betyr så mye å bli nevnt i en takketale. Men det å få lov til å jobbe med så dyktige folk, og at det tydelig fungerer, og at filmen får anerkjennelse og vinner priser, det er iallefall ikke noe negativt, sier Hennie om oppmerksomheten. 

Filmstjerna spiller astronauten «Axel Vogel», delaktig i letelaget etter den bortkomne Matt Damon. Hennie vil ikke si noe videre om han har nye Hollywood-prosjekter på blokka akkurat nå.

Hennie er opptatt med filmopptak hele mandag, og har derfor ikke besvart Dagbladets henvendelser. Hans agent beskriver «The Martian» sine to Golden Globe-priser som «veldig gledelig».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media