- Jeg er venn med alle eksene mine

Harry Potter-stjerna Daniel Radcliffe (25) beskriver seg selv som en kjærestegutt.

POPULÆR: Svært mange ungen jenter hadde møtt fram for å hilse på Daniel Radcliffe i København denne uka, og stjerna stilte villig opp på selfies og skrev autografer. Foto: AFP/SCANPIX DANMARK
POPULÆR: Svært mange ungen jenter hadde møtt fram for å hilse på Daniel Radcliffe i København denne uka, og stjerna stilte villig opp på selfies og skrev autografer. Foto: AFP/SCANPIX DANMARKVis mer

KØBENHAVN (Dagbladet): Daniel Radcliffe var på lynvisitt til Skandinavia - for første gang - for å promotere sin nye film «What If» denne uka, og Dagbladet møtte ham på SAS-hotellet i København i går.

- Jeg får ikke sett så mye annet enn dette når jeg reiser på jobb, forklarer skuespilleren, slår ut med armene og kikker ut mot Rådhusplassen.

- Når jeg reiser privat prøver jeg å gli inn i mengden og se meg rundt. Det hender selvsagt jeg blir gjenkjent, men det går som regel greit. Folk blir gjerne overrasket over hvor normal jeg egentlig er, sier Radcliffe og smiler bredt.

- Jeg er ingen kyniker I  premiereklare «What If» spiller han den mislykkede medisinstudenten Wallace, som møter og blir forelsket i den kanadiske animatøren Chantry. Det er bare ett problem: Hun har kjæreste. De bestemmer seg for bare å være venner, men det viser seg å bli vanskelig. Wallace er tilsynelatende en kyniker når det kommer til kjærlighet, men viser seg å være en romatiker innerst inne.

- Wallace og jeg har samme type humor og snakker på samme måte, men jeg er nok mindre kynisk og mer realistisk enn ham når det kommer til kjærlighet. Wallace takler dessuten bedre enn meg å leve i uvisshet, han går nesten et år uten å vite hva hun føler for ham. Det hadde aldri jeg klart, jeg måtte hatt den vanskelige samtalen lenge før, sier Daniel Radcliffe til Dagbladet.

 Filmen er basert på det kanadiske teaterstykket «Toothpaste and Cigars», og er regissert av Mike Dowse. I rollen som Radcliffes bestekompis finner vi amerikanske Adam Driver, kjent fra tv-seriesuksessen «Girls». Radcliffe har fått gode kritikker for rollen, og «The Guardian» skriver at han med denne filmen endelig rister av seg Harry Potters kappe.

Han sier også selv at det var deilig å spille i en helt vanlig, moderne film, som foregår i den virkelige verden.

- Jeg elsket manuset da jeg leste det, historien er både smart og morsom. Selv om det er en tradisjonell romantisk komedie føler jeg at vi har laget en film som folk forhåpentligvis ønsker å se om og om igjen, sier han.

Har vært heldig med damene Nylig ble det kjent at Daniel Radcliffe er sammen med skuespillerkollegaen Erin Darke (29), som han møtte for to år siden under innspillingen av filmen «Kill Your Darlings», der han spiller forfatteren Allen Ginsberg. Han har beskrevet henne som sin aller, aller beste venn.

- Wallace er en helt vanlig fyr, mens du er kjent over hele verden. Gjør det det vanskeligere for deg å finne kjærlighet?

- Nei, jeg tror ikke det. Jeg håper ikke det! For å være ærlig, så er svaret nei. Jeg har alltid vært heldig med de jentene jeg har vært samme med, og er fortsatt veldig god venn med alle mine ekser, sier han. Så ler han litt, og retter på seg selv.

- Vel, kanskje ikke veldig gode venner, men i alle fall vennskapelig, sier han. Jeg har alltid vært glad i å være i forhold, sier en åpen Radcliffe til Dagbladet.

Er gjerne naken på film Daniel Radcliffe fikk drømmerollen som Harry Potter da han var elleve år, og var 22 og allerede mangemillionær da den åttende og siste filmen, «Harry Potter og dødstalismanene del 2» hadde premiere i 2011. En hel verden lurte på hvilken retning han ville velge etterpå.

I sin første store teaterrolle i stykket «Equus» var han kliss naken på scenen, og deretter fulgte flere nakenscener på film.

- Det er ikke akkurat sånn at jeg har en klausul om å være naken i kontraktene mine. Det er ikke noe jeg oppsøker, men det er heller ikke noe jeg unngår. Så nakenbadingen i «What If» syntes jeg bare var hyggelig, sier han.

Etter Harry Potter har Radcliffe spilt i flere mindre, uavhengige indiefilmer, men sier han ikke velger roller etter sjanger. Han har tidligere utelukket at det kan bli aktuelt å spille Harry Potter igjen.

- Jeg ønsker å spille i gode filmer. Jeg spiller gjerne i en serie igjen, men kanskje ikke hovedrollen. Selv om jeg hadde en fantastisk tid med harry Potter, sier han.

Radcliffe har tidligere innrømmet at han er misfornøyd med sin egen innsats i enkelte av Harry Potter-filmene, og at alkoholen var i ferd med å ta overhånd da han som 18-åring begynte å drikke mer og mer for å takle kjendistilværelsen. Han fortalte nylig i et intervju at selv om han aldri drakk på filmsettet kunne han møte opp så bakfull at han i flere scener ikke var så fokusert som han burde være.  Derfor valgte han å slutte helt å drikke i 2010. I dag lever og ånder han for film og teater, og vil gjerne fortsette å gjøre begge deler.