-  Jeg er vill etter Norge

Hun er dansk mester i langrenn, har familie ved Kongsberg og er blitt en av Danmarks mest kjente skuespillere i rollen som Søs i «Krøniken». Og Maibritt Saerens tar gjerne en jobb i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Maibritt Saerens (34) er et fyrverkeri, både på TV-skjermen og i virkeligheten. Vi møter henne på en København-kafé, og ser straks at alle vet hvem hun er. Rollen som Søs i «Krøniken» gjorde henne landskjent og etterspurt. Hun står i spissen for folkegaven til de kongelig nygifte, Frederik og Mary. Hun sier mer nei enn ja til deltakelse ved ulike arrangementer. Hennes suksess skjer imidlertid i «feil» rolle:

-  Jeg var inne til prøvespill som Ida. Med min jyske bakgrunn var det en mulighet for meg i den rollen. Heldigvis ba jeg om å få prøvespille til en annen rolle også, når jeg først var der. Det var rollen som Søs. Det reddet meg, for da de hadde funnet fram til en lys Ida, begynte de å lete etter en kontrast i rollen som Søs. Slik husket de meg og mitt lille prøvespill. Det ble en lykke, sier Saerens.

-  Hva er det ved Søs som du får fram?

-  Sensualiteten, spontaniteten, men også en dybde og en søken, bundet til en integritet som ikke så lett lar seg rokke. Søs er en kvinne som vet at dersom hun tilpasser seg, kan hun få det hun vil ha. En begjærlighet som likevel ikke gjør henne lykkelig, fordi det er en erstatning for en kjærlighet hun aldri har fått, sier skuespilleren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer