Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

DEBATT

Debatt: Integreringskonferansen

Jeg er vokst opp i Norge, men føler meg truet av dine holdninger, Sylvi

Mine norske verdier vil alltid stå sterkt. Det har ikke Frp æren for.

Slutt å skremme folk: Skal du være integreringsminister må du begynne å integrere. Ikke skremme og skille folk, skriver Zaineb Al-Samarai fra Arbeiderpartiet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix.
Slutt å skremme folk: Skal du være integreringsminister må du begynne å integrere. Ikke skremme og skille folk, skriver Zaineb Al-Samarai fra Arbeiderpartiet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix. Vis mer
Meninger

EKSTERNT BIDRAG: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går åpnet innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug regjeringens nasjonale integreringskonferanse med å gjøre norsk kultur til noe mindre enn det det er: Til alkohol, svin og ansikt.

Zaineb Al-Samarai, Arbeiderpartipolitiker.
Zaineb Al-Samarai, Arbeiderpartipolitiker. Vis mer

Hun glemte å nevne at norsk kultur også er dugnad, ærlighet, frivillighet og friluftsliv. Norsk kultur er også transparens, mangel på korrupsjon og en kultur som gir folk muligheter. Norsk kultur er små forskjeller mellom folk. At alle barn skal få like muligheter.

Har Frp gjort noe for den delen av norsk kultur?

Norsk kultur handler om muligheten til å gå på fellesskolen, om å bidra til nærmiljøet og å hjelpe menneskene rundt seg. Som Kong Harald så fint sa det nylig: «Nordmenn er engasjert ungdom og livserfarne gamle. Nordmenn er enslige, skilte, barnefamilier og gamle ektepar. Nordmenn er jenter som er glad i jenter, gutter som er glad i gutter, og jenter og gutter som er glad i hverandre. Nordmenn tror på Gud, Allah, Altet og Ingenting. Nordmenn liker Grieg og Kygo, Hellbillies og Kari Bremnes. Med andre ord: Norge er dere. Norge er oss».

Har Frp gjort noe for den delen av norsk kultur?

Norge og det norske er sterke lokalsamfunn som drives av at noen forvalter og drifter jorda. Det er bærekraftige lokalsamfunn, levende lokaldemokrati og den kommunale kulturskolen.

Har Frp gjort noe for den delen av norsk kultur? Hva skjedde med norsk kultur og «mellom bakkar og berg ut med havet»?

Integreringsminister Listhaug; Jeg tror ikke norsk kultur er så svak at den lar seg true av at noen velger å gå med hijab til bunaden sin. Norsk kultur er langt fra så utrydningstruet og i fare som du tror.

Og norsk kultur handler om så uendelig mye mer enn svinekjøtt og hodeplagg. Du burde ikke stille spørsmål til om norsk kultur er truet. Du burde heller stille deg selv spørsmålet: Hva har Fremskrittspartiet gjort for den kulturen du nå er så bekymret for.

Skal du være integreringsminister må du begynne å integrere. Ikke skremme og skille folk. Du integrerer ikke gjennom å dele nordmenn i A- og B-kategorier. Det handler ikke om vi mot dem, det handler om oss. «Norge er dere, Norge er oss».

Jeg er vokst opp i Norge, men føler meg truet av dine holdninger, Sylvi. Du fremmedgjør meg. Men mine norske verdier vil alltid stå sterkt. Det har imidlertid ikke Frp æren for.

,

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!