Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Jeg fant, jeg fant

Hvilken oppfinnelse er avbildet her? Bli med i Dagbladets og Reiseradioens sommerkonkurranse.

For inntil få år siden var folk som beveget seg utenfor jobben og husets fire vegger, avhengige av en gjenstand for å komme i kontakt med andre. Gjenstanden ble patentert av William Gray fra Connecticut, og den aller første ble innstallert i en bank. I Norge designet Georg Fasting de knallrøde boksene i funkisstil, som synet av i dag gir klump i halsen hos de mest nostalgiske av oss. Fasting vant en aritektkonkurranse , og ble internasjonalt berømmet for boksen. I Oslo ble den første boksen plassert på Akershuskaia i 1933. Utkonkurrert først og fremst av mobilen, men også erstattet av mer oppdaterte modeller, er 370 av de røde boksene i Norge nå likevel fredet gjennom en verningsplan. Hva i all verden er dette?

Dagbladet og Reiseradioens sommerkonkurranse «Jeg fant, jeg fant...» skal finne fram til oppfinnelser og oppdagelser. Du kan i Dagbladet studere illustrasjonen, og du kan lese flere stikkord som skal hjelpe deg fram til svaret. Dersom du finner løsningen, du kan den ringes inn til Reiseradioen på telefon 815 21999, eller du kan sende mail til sommerkonkurransen@nrk.no

Hovedpremie er en tursekk full av overraskelser, og tre personer får 2 flaxlodd hver som trøstepremier.

NRK1s tekst-TV orienterer også om Dagbladet og Reiseradioens sommerkonkurranse på side 455. Reiseradioen er på lufta hver dag kl. 09.05 - 11.00 (søndager 10.03 - 11.00).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling