NERVER: Tuva Syvertsen husker fjorårets «Stjernekamp» som en nervepirrende, men lærerik opplevelse. Foto: Stella pictures
NERVER: Tuva Syvertsen husker fjorårets «Stjernekamp» som en nervepirrende, men lærerik opplevelse. Foto: Stella picturesVis mer

- Jeg får fortsatt vondt i magen av å høre introlåta

Kveldens gjestedommer husker fjorårets «Stjernekamp» med gru.

(Dagbladet:) - Driter du deg ut er det ingen vei tilbake - du kan ikke bare klippe det bort å gjøre det på nytt. Det går jo rett hjem i stua til mange tusen mennesker. Det var jeg kjempestressa for, sier Tuva Syvertsen (30) som har fjorårets «Stjernekamp»-deltakelse friskt i minne.

I første sesong av NRK-programmet, som har blitt omtalt som Idol for viderekommende, måtte hun ta til takke med en andreplass mens Rita Eriksen stakk av med seieren.

- Det var jo skikkelig kjipt der og da - jeg hadde jo helt sinnsykt lyst å vinne. Men det går bedre nå, beroliger Syvertsen.

Til tross for at Valkyrien Allstar-vokalisten ikke kom helt til topps mener hun konkurransen har vært en viktig erfaring å ta med seg videre i artistkarrieren.

- Du er nødt til å utfordre deg selv og gi deg ut på ting du overhode ikke kan, noe som igjen har vært med på å utvikle meg videre som artist sier fiolinisten, som under fjorårets sesong blant annet rappet til Eminems «Lose yourself».

I kveldens episode sitter hun som gjestedommer i dommerpanelet, som allerede består av musikkjournalist Mona B. Riise og Øyvind «Vinni» Sauvik.

- Det blir veldig spennende. Jeg får fortsatt vondt magen når jeg hører introlåta, så det er godt å vite at jeg nå skal sitte på andre siden.

Fem deltakere har allerede blitt stemt ut av konkurransen, og i kveld må ennå en artist gi opp håpet om å bli Norges ultimate entertainer. Fjorårets finalist legger ikke skjul på at hun har et ekstra godt øye til en av de gjenværende deltakerne

- Jeg har jo sett noen episoder, og har nok en liten favoritt, sier hun uten at hun vil utdype hvem hun håper går av med seieren.

NEDERLAG: Tuva Syvertsen (t.h)  var storfavoritt under fjorårets Stjernekamp, men måtte se seg slått av Rita Eriksen (t.v) i finalen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
NEDERLAG: Tuva Syvertsen (t.h) var storfavoritt under fjorårets Stjernekamp, men måtte se seg slått av Rita Eriksen (t.v) i finalen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer