DEBATT

#metoo:

Jeg får fysisk ubehag av invitasjonen

Nei, det gikk ikke så galt da pressen dekket #metoo.

IKKE TÅLE: Takket være #metoo kan ingen igjen si at «det må du tåle hvis du skal jobbe her», eller «slik er det bare, ikke ta det så alvorlig» når noen varsler, skriver innsenderen.
IKKE TÅLE: Takket være #metoo kan ingen igjen si at «det må du tåle hvis du skal jobbe her», eller «slik er det bare, ikke ta det så alvorlig» når noen varsler, skriver innsenderen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Jeg har fått en mail fra Norsk Redaktørforening, som oppfordrer meg til å delta på journalistkonferansen Svarta Natt i Tromsø i november. Jeg får et umiddelbart fysisk ubehag.

Trond Giske og Fredrik Virtanen stirrer på meg fra dataskjermen. Fredrik Virtanen er den populære svenske journalisten som i 2017 ble veldig offentlig anklaget for voldtekt. Virtanen mistet jobben og ble først slaktet av svenske medier, men har nå kommet seg videre og har gitt ut sin versjon av historien i bokform. Boka er også gitt ut på norsk.

Saken føyer seg inn i rekka av voldtektsanmeldelser som blir henlagt på grunn av mangel på bevis. Kvinnen som anklaget ham for voldtekt, står nå tiltalt for ærekrenkelser.

Trond Giske trenger ingen introduksjon, men med seg til å belyse dette temaet har de fått den svenske journalisten Lina Makboul fra «Uppdrag gransking», Sveriges «Brennpunkt». De sendte i fjor en episode mange mener gikk langt i å renvaske Virtanen. Men programmet ble klagd inn over hundre ganger for Den svenske Granskningsnämnden för radio och tv, og nå i september felt for å ha krenket anklagerens personvern.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.