SKAL FYLLE FOLKETEATRET: Hilde Lyrån og sønnen Halvor skal spille i musikalen «Billy Elliot» på Folketeatret til høsten. Foto: Anders Grønneberg
SKAL FYLLE FOLKETEATRET: Hilde Lyrån og sønnen Halvor skal spille i musikalen «Billy Elliot» på Folketeatret til høsten. Foto: Anders GrønnebergVis mer

- Jeg får håpe han vet hva han går til

Hilde Lyrån og sønnen Halvor på samme scene.

I over 30 år har Lyrån herjet ulike scener - og de siste tre åra har hun sjekket inn på «Hotel Cæsar» i rollen som Monica Nyman.

Når «Billy Elliot» settes opp til høsten som årets store familiemusikal, blir det med henne i rollen som danselæreren som oppdager Billy.

- Hard jobbing Men hun har allerede oppdaget sin sønns talent. I fjor var han med i «Oliver Twist» på Oslo Nye, og nå skal han spille rollen Tall Boy - sammen med mutter'n.

- Jeg har bestemt meg. Jeg skal bli skuespiller.

- Har alltid drevet med dans og teater, og etter at jeg var med i «Oliver Twist» er jeg ikke i tvil. Det er dette jeg vil, sier Halvor.

Mamma Hilde har ikke forsøkt å snakke ham bort fra det, men har kommet med noen realistiske innspill.

Det er hard jobbing - Mine to barn har vokst opp med en mor som har spilt revy, film og teater. De er blitt med og vet hva det dreier seg om. Det er hard jobbing, og det blir en stadig tøffere kamp om rollene, sier Lyrån.

- Jeg er glad jeg debuterte for 30 år siden, og at jeg ikke skal ut som ung skuespiller i dag.

Det tyter av folk og sterke talenter som slåss om rollene. Så jeg håper du vet hva du går til, sier mutter'n i en lett formanende tone.

Men Halvor har bestemt seg.

Skole går foran Han går på Hovseter ungdomsskole, men slipper ikke lekser og skolemas selv om han skal øve og spille teater et halvt år. Produsent Karianne Jæger er tydelig når hun forteller at skolen går foran alt.

Derfor har man tre barn for hver barnerolle, slik at det blir en rullering.

SKOLE VIKTIGST: Produsent Karianne Jæger forteller til Halvor at skolen er viktigere enn en teaterkarriere - foreløpig. Det vet mamma Hilde Lyrån. (t.v.). 
Foto: Anders Grønneberg
SKOLE VIKTIGST: Produsent Karianne Jæger forteller til Halvor at skolen er viktigere enn en teaterkarriere - foreløpig. Det vet mamma Hilde Lyrån. (t.v.). Foto: Anders Grønneberg Vis mer

- Jeg er sikker på at vi skal gjenta suksessen vi hadde med «Annie», sier Jæger.

Musikalen «Billy Elliot» er basert på en 14 år gammel film. Musikken er av Elton John. Rettighetene til «Billy Elliot» er nettopp blitt tilgjengelig utenfor West End og Broadway.

«Billy Elliot» den nye «Annie» Mange vil sette opp stykket, og Norge er blant de første. Bransjen tror at «Billy Elliot» skal bli like populær som «Annie» - med fulle hus i månedesvis.

- «Billy Elliot» er ikke så kjent i Norge som «Annie», men det kommer til å bli en like stor suksess, sier Lyrån.

Kevin Haugan skal spille hovedrollen som Billy. Regissør er Lars Erik Holter og musikalsk ansvarlig er Atle Halstensen.