– Jeg får litt burkabehov

I det ekstremt travle og medieeksponerte jubelåret 2007, er det bare én ting Anne B. Ragde angrer: En vill fest på hytta i sommer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Stem på årets navn! Velg din favoritt blant de ti kandidatene her.TRONDHEIM (Dagbladet): – Jeg må få si unnskyld gjennom Dagbladet, til alle foreldre og gråtende småunger som ble holdt våkne ut over natta, sier den ellers så populære forfatteren til Dagbladet.

Hun sitter foran oss, småsyk og temmelig sliten, etter en heidundrende feiring av 50-årsdagen sist uke.

Vi oppsummerer det store Ragde-året med utgivelsen av «Ligge i grønne enger» i rekordstort førsteopplag, et totalsalg på over en million bøker, geriljastunt på Litteraturhuset og et vanvittig medietrykk.

– Er det noe du angrer?

– Ja, gud, hva kan det være da, mon tro? sier hun, smiler og ser skrått opp i taket.

– Jeg hadde en fest, som tok for mye av, på hytta mi. Det var veldig forstyrrende for naboene, så jeg angrer veldig på det og ber om unnskyldning, sier Ragde og forteller videre:

– Da hadde jeg boomblasteren min ute på terrassen og avsluttet klokka fem om morgenen, etter å ha spilt musikk på full styrke. Det krydde av foreldre med småbarn i campingvogner og telt rett nedenfor, og det nyttet ikke å snakke med meg. Jeg var helt på en annen planet! Ungene gråt og, nei, den festen skulle jeg ha stoppet, når det til de grader går ut over andre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer