Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Jeg får lyst til å kaste opp

Gunnhild Sundli er nervøs foran morgendagens Gåte-comeback.

ROER NERVENE: Gunnhild Sundli ligger på en benk i garderoben og varmer opp stemmen foran øving til Gåtes comeback i morgen. Foto: Tom E. Østhuus.
ROER NERVENE: Gunnhild Sundli ligger på en benk i garderoben og varmer opp stemmen foran øving til Gåtes comeback i morgen. Foto: Tom E. Østhuus. Vis mer

|||TRONDHEIM (Dagbladet): - Det er sånn at jeg får lyst til å kaste opp, sier vokalisten til Dagbladet.

Hun forteller om skjelvinger, manglende matlyst, hetetokter, kvalme og et hjerte som galopperer.

—Jeg har aldri brukt å være nervøs før, så jeg vet ikke helt hvordan dette vil slå ut, sier en smule bekymret Gunnhild til Dagbladet.

Vi er i kjelleren på kultursenteret Isak i Trondheim, der det populære folkrockbandet øver foran gjenforeningskonserten i Døens dal under UKA-09.

Gunnhild Sundli ligger på en benk i garderoben og varmer opp stemmen. Hun kommer rett fra prøver på forestillingen «Tyskertøs» ved Trøndelag Teater.

—Det har vært ganske intenst i det siste, erkjenner hun.

Ikke modig
Gunnhild Sundli tror kanskje den plutselige nervøsiteten skyldes at hun er i ferd med å bli eldre, og at den ungdommelige selvsikkerheten begynner å avta.

—Det er dette jeg er redd for, fordi det er selvsikkerheten jeg klamrer meg til her i livet. Du må være modig for å få det til, og nå er jeg ikke modig. Vokalisten understreker at nervøsiteten ikke skyldes problemer i bandet.

—Øvelsene har gått veldig bra. Vi har aldri hatt det så trivelig sammen og jeg tror bandet er bedre enn det noen gang har vært, sier Gunnhild Sundli.

Ikke lei
Dette er noe de andre bandmedlemmene er enige i.

—Det er jævlig kult å være sammen igjen. Enda bedre enn før, sier gitarist Magnus Børmark.

—Nå er vi ikke så lei av hverandre, samstemmer felespiller Sveinung Sundli.

De har hatt en intens øvingsperiode og satser alt på å levere en konsert av godt gammelt Gåte-merke.

—Først husket jeg ikke noen sanger lenger, men så droppet jeg dansebandposisjonen og slapp gitaren lenger ned. Da var låtene der med en gang, sier Børmark.

Gåtefull
Bandmedlemmene blir straks litt gåtefulle når vi spør om det kommer noen overraskelser under konserten.

—Noe krydder blir det jo. Noe som løfter konserten og gjør den spesiell i forhold til tidligere, men mer vil jeg ikke si, kommer det fra Gunnhild Sundli.

Hun gjør det klart at det ikke er snakk om å gjøre flere konserter med Gåte, men røper samtidig at hun selv er fristet til å gjøre noe sanglig utenfor teaterscenen.

—Jeg har noen planer, men vil ikke fortelle hva det er ennå, sier Gunnhild Sundli.

GJENFORENT: Gunnhild Sundli (fra venstre), Sveinung Sundli og Magnus Børmark øver foran Gåtes comeback i Dødens dal i Trondheim. Foto: Tom E. Østhuus.
GJENFORENT: Gunnhild Sundli (fra venstre), Sveinung Sundli og Magnus Børmark øver foran Gåtes comeback i Dødens dal i Trondheim. Foto: Tom E. Østhuus. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media