- Jeg fatter ikke at du går av før meg

Obama på Jon Stewarts TV-show.

SPØKTE: President Barack Obama gjorde en siste opptreden som gjest hos Jon Stewart før komikeren overlater «The Daily Show» til sin etterfølger. Foto: AFP PHOTO / SAUL LOEB
SPØKTE: President Barack Obama gjorde en siste opptreden som gjest hos Jon Stewart før komikeren overlater «The Daily Show» til sin etterfølger. Foto: AFP PHOTO / SAUL LOEB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

President Barack Obama gjorde en siste opptreden som gjest hos Jon Stewart før komikeren overlater «The Daily Show» til sin etterfølger.

Obama og Stewart sparret godmodig om den kaotiske situasjonen i Midtøsten og Stewarts nært forestående pensjonering fra TV.

I 2010 ble Obama den første presidenten som har vært på showet, og tirsdag var tredje gang siden han flyttet inn i Det hvite hus. Til sammen har han vært gjest hos Jon Stewart sju ganger.

- Jeg fatter ikke at du går av før meg, sa Obama og spøkte om at han har utstedt et presidentdirektiv for å hindre ham i å trekke seg.

Da Obama benyttet anledningen til å slå et slag for atomavtalen med Iran, så Stewart en åpning og spurte presidenten om hvilket lag vi er på i Midtøsten. Så tegnet han opp en skisse av alliansene og fiendskapene som går på kryss og tvers i regionen.

- Det der er ikke helt riktig. Men det er OK, sa Obama før Stewart avbrøt ham og spurte hvem vi bomber nå.

Da Obama oppfordret folk til å ringe til Kongressen for å støtte Iran-avtalen, og sa at folkelig engasjement får systemet til å reagere, spurte Stewart om det er rådet han vil gi videre til sin etterfølger, president Trump.

Obama svarte at han er sikker på at republikanerne morer seg over Trumps omstridte kandidatur.

- Hva som helst som får de andre til å se mindre gale ut, svarte Stewart, som har sitt siste show 6. august før sørafrikanske Trevor Noah overtar.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer