SPØKTE: President Barack Obama gjorde en siste opptreden som gjest hos Jon Stewart før komikeren overlater «The Daily Show» til sin etterfølger. Foto: AFP PHOTO / SAUL LOEB
SPØKTE: President Barack Obama gjorde en siste opptreden som gjest hos Jon Stewart før komikeren overlater «The Daily Show» til sin etterfølger. Foto: AFP PHOTO / SAUL LOEBVis mer

- Jeg fatter ikke at du går av før meg

Obama på Jon Stewarts TV-show.

President Barack Obama gjorde en siste opptreden som gjest hos Jon Stewart før komikeren overlater «The Daily Show» til sin etterfølger.

Obama og Stewart sparret godmodig om den kaotiske situasjonen i Midtøsten og Stewarts nært forestående pensjonering fra TV.

I 2010 ble Obama den første presidenten som har vært på showet, og tirsdag var tredje gang siden han flyttet inn i Det hvite hus. Til sammen har han vært gjest hos Jon Stewart sju ganger.

- Jeg fatter ikke at du går av før meg, sa Obama og spøkte om at han har utstedt et presidentdirektiv for å hindre ham i å trekke seg.

Da Obama benyttet anledningen til å slå et slag for atomavtalen med Iran, så Stewart en åpning og spurte presidenten om hvilket lag vi er på i Midtøsten. Så tegnet han opp en skisse av alliansene og fiendskapene som går på kryss og tvers i regionen.

- Det der er ikke helt riktig. Men det er OK, sa Obama før Stewart avbrøt ham og spurte hvem vi bomber nå.

Da Obama oppfordret folk til å ringe til Kongressen for å støtte Iran-avtalen, og sa at folkelig engasjement får systemet til å reagere, spurte Stewart om det er rådet han vil gi videre til sin etterfølger, president Trump.

Obama svarte at han er sikker på at republikanerne morer seg over Trumps omstridte kandidatur.

- Hva som helst som får de andre til å se mindre gale ut, svarte Stewart, som har sitt siste show 6. august før sørafrikanske Trevor Noah overtar.

(NTB)