- Jeg feirer på flyet

Jakob Oftebro til Dagbladet på vei over Atlanteren.

(Dagbladet): - Du ringer til en glad mann!

«Kon-Tiki»-skuespiller Jakob Oftebro er på vei inn på flyet til USA når Dagbladet ringer ham angående Oscar-nominasjonen.

Han fikk den store nyheten over telefon, og er fortsatt i skyene.

- Helt ærlig må jeg innrømme at dette er litt for stort til å fatte. Jeg hadde aldri trodd dette da vi var på filminnspilling på Malta med bleika hår og badebukser, og stirra på en imaginær hai, forteller han.

- Veldig stort Skuespilleren er på vei over til Los Angeles fordi «Kon-Tiki» også er nominert til en annen høythengende filmpris, Golden Globe.

Den deles ut søndag, derfor er både regissørene Espen Sandberg og Joachim Rønning i USA. Skuespillerne flyr over i dag og i morgen.

- Dette er veldig stort, også for norsk film. Vi har jo ikke en gang hatt lansering i Danmark eller Sverige, sier Oftebro.

Feirer på flyet Ingen av de andre skuespillerne er sammen med ham på flyet, men det betyr ikke at han ikke skal markere nominasjonen.

TRODDE IKKE PÅ NOMINASJON: - Helt ærlig må jeg innrømme at dette er litt for stort til å fatte. Jeg hadde aldri trodd dette da vi var på filminnspilling på Malta med bleika hår og badebukser, og stirra på en imaginær hai, forteller Jakob Oftebro. Foto: Nordisk filmdistribusjon
TRODDE IKKE PÅ NOMINASJON: - Helt ærlig må jeg innrømme at dette er litt for stort til å fatte. Jeg hadde aldri trodd dette da vi var på filminnspilling på Malta med bleika hår og badebukser, og stirra på en imaginær hai, forteller Jakob Oftebro. Foto: Nordisk filmdistribusjon Vis mer

- Du skal ikke se bort i fra at det blir en liten feiring på flyet. Men den store festen skal jeg spare til jeg kommer fram, sier Oftebro.

Han har allerede snakket med Pål Sverre Valheim Hagen om nominasjonen.

- Pål Sverre er veldig glad, men jeg har ikke kommet gjennom til de andre, de er vel opptatt i telefonen, sier en lattermild Oftebro.