Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Er klar med en ny sesong av «På tur med Dag Otto»

- Jeg fikk bank av ei søt jente. Det er ikke bra for imaget mitt

Dag Otto Lauritzen har brukket ribbein, fryktet rovdyr i jungelen og blitt banka av en 20-år gammel jente i nye tv-opptak. Han kjenner at han har blitt 60 år.

TVAKTUELL: Dag Otto Lauritzen har reist verden rundt for å gjøre ulike stunst til en ny sesong av «På tur med Dag Otto». Foto: Hans Arne Vedlog / Dsagbladet
TVAKTUELL: Dag Otto Lauritzen har reist verden rundt for å gjøre ulike stunst til en ny sesong av «På tur med Dag Otto». Foto: Hans Arne Vedlog / Dsagbladet Vis mer

(Dagbladet): - Jeg skal egentlig være litt tøff, mens Kristian er mer forsiktig. Men den natta var vi redde begge to. Jeg gleda meg til morgenen, sier dag Otto Lauritzen og grøsser på skuldrene.

I mer enn 200 døgn har den tidligere proffsyklisten og makker, komiker Kristian Ødegård, dratt på tur for å pushe grenser til ulike TV 2-program.

Neste uke er de klare med en ny sesong av «På tur med Dag Otto», og denne gangen gjør de helt nye typer stunts.

Duoen har startet veldedighetsprosjekt for gravide i Zambia, drevet gourmetrestaurant i Italia og søkt indre ro i Thailand. Men det som får Lauritzen til å grøsse da han møter Dagbladet, er minnene fra en natt i Amazonas-jungelen. Hele 12 timer i båt fra den vestlige sivilisasjonen, skulle han og Ødegård klare seg selv, langt fra indianerne de besøkte.

- Vi skulle ha den absolutte testen, og sove alene i jungelen, langt fra de andre. Vi så ferske spor etter 100-120 kilos jaguarer som lett kunne tatt knekken på oss. Og 20 meter fra der vi lå og sov en av nettene på reisen, fanget de en alligator på over en meter som vi spiste til frokost. Det var ikke ufarlig, sier Lauritzen og grøsser igjen.

- Jeg hadde ikke så lyst til å gå og pisse den natta. Så jeg bare åpna myggnettet, det viste seg at Kristian hadde gjort det samme, sier han og smiler.

Brakk ribbein

De to turkameratene har jobbet sammen siden de møtte hverandre under innspillingen av «Skal vi danse» i 2007. De vant en Gullrutepris for forrige sesong av «På tur med Dag Otto», og den nye sesongen har allerede skapt overskrifter, blant annet ved at komiker Kevin Vågenes brakk ryggen i alpinbakken under opptak. Også Lauritzen har fått kjørt seg.

- Jeg har gutsa mest, mens Kristian tar det mer forsiktig. Jeg har tatt ribbein flere ganger, og i Thailand forstrakk jeg noe i lysken slik at jeg var blå ned til kneet. Men det som ikke tar livet av deg, gjør deg sterkere, sier Lauritzen karslig.

I løpet av serien har den tidligere toppidrettsutøveren også møtt overraskende nederlag.

- Vi trente thailandsk kickboksing, og jeg skulle gå kamp mot en søt jente på rundt 20 år, men hun var kjempegod, og jeg hadde ikke sjans. Så jeg fikk bank av en jente på 20 år. Det var ikke gøy. Det var ikke det beste for imaget mitt, sier han og smiler skjevt.

Har blitt 60 år

Lauritzen fylte 60 år tidligere i september, og den tøffe sørlendingen innrømmer at noen av utfordringene har blitt mer krevende med alderen. Men 60-åringen vil ikke la gamle skader stoppe seg.

- Noen ganger merker jeg at alder er mer enn ett tall. Jeg er litt mer forsiktig nå enn for fem år siden, sier han.

Lauritzen har tidligere fortalt Dagbladet at han har slitt med hjerteflimmer siden 1993, og har tatt flere operasjoner mot tilstanden. Men 60-åringen vil ikke la helseproblemene stoppe seg.

- Jeg har ikke hjerteproblemer lenger, men operasjonene har redusert min lungekapasitet med 25 prosent, sier han, men legger til:

- Men jeg er i fin form. Jeg trener like mye som før, bare litt roligere.

Ødela beinet i ulykke

Hele livet har han også gjort grensesprengende øvelser. Han startet karrièren i politiet og som fallskjermjeger, men etter en fallskjermulykke der han nesten fikk benet revet av, slet han med å gå. Han begynte deretter å sykle for å trene opp beina, og oppdaget at han var en racer på to hjul.

Etter sykkelkarrieren startet han som sykkelkommentator for TV 2, og i tillegg til programmene med Kristian Ødegård, er hans store drivkraft å få folk ut og mosjonere mer. Han lanserte i 2011 programmet «Sporty» på TV 2, et program der hans hjertesak var hovedfokus, men programmet ble tatt av skjermen.

- Kanskje var ikke programmet kommersielt nok eller bra nok, men selve temaet var samfunnsnyttig. Vi ligger på topp i vektøkning blant unge i Europa, og det er skremmende. Vi trenger å vekke opp folk så de skjønner at de må ta seg litt i nakken.

Selv trener han hver dag, og liker å holde seg aktiv. Å finne roen i et kloster i Thailand var derfor ikke lett.

- Jeg har jo ødelagt det ene benet og klarer ikke å sitte i lotusstilling. Det var et mareritt å sitte med beina i kryss i tolv timer. Du kan ikke le eller si noen ting og de ber på et språk du ikke skjønner. Det var mer en lidelse enn ro, smiler Lauritzen.

Mista immunforsvaret

Før de skulle meditere, skulle de også nullstille seg selv med en tarmskylling.

- Men jeg føler jeg mista litt av mitt immunforsvar, og ble skikkelig dårlig. På flyturen hjem satt jeg mer på dass enn i setet. Når du har full gjennomkjøring er ikke det gøy å fly i tolv timer, sier han.

Men selv om han sov med jaguarer, ble banka opp og fikk magesjau, er Lauritzen klar på hva som var aller verst av alle de nye programutfordringene.

- Jeg var mest utenfor komfortsonen da vi skulle være popstjerner i LA. Sånne ting hater jeg, men Kristian vet jo hvor han skal trykke, og der var han i sitt ess.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media