VÅGALE: Jordan Matters nye fotobok «Dancers After Dark» hyller dansernes kropper. Se filmen om jakten på det perfekte bildet. Video: Sandy Chase / Dancers After Dark Vis mer

Fotoboka «Dancers After Dark» hyller:

- Jeg fikk en idé om ni nakne ballerinaer. Midt i gata

Fotograf Jordan Matter har skapt seg en karriere på å fotografere dansere. Nå er de nakne midt blant oss.

(Dagbladet): - Jeg var på jakt etter magiske øyeblikk, skriver Jordan Matter i innledningen til fotoboka «Dancers After Dark», ifølge Huffington Post.

I to år har den Manhattan-baserte fotografen reist rundt i verdens største byer og tatt bilder av dansere. Nakne dansere. Midt på natta.

- Jeg jobbet med boka dag og natt i to år. På slutten av hver uke var jeg utslitt. Jeg fotograferte hundrevis av fantastiske utøvere i mange land og flere byer, dette er den mest tilfredsstillende kunstneriske reisen i livet mitt. Det er veldig trist at det er over, skriver Jordan om den intense arbeidsprosessen.

Målet med bokprosjektet er å hylle dansernes kropper, formet gjennom et langt liv med hardt arbeid. Og å vise at det er mulig å møte byen - og verden - uten frykt.

- Det handler om å kaste seg ut i det. Uten å være redd for å mislykkes, sier Jordan Matter til Buzzfeed, som omtaler dansernes kropper som «kroppsliggjøringen av en livslang lidenskap».

Videoen øverst i denne saken forteller historien om jakten på det perfekte bildet.

- Jeg fikk en idé om ni nakne ballerinaer. Midt i gata, sier Jordan til jubel fra ballerinaene.

Men nattlige utflukter med nakne ballerinaer midt i storbyer kan også by på problemer.

- Jeg snakker med politiet. Og ingen av dere kan engelsk!