KOMMENTARER

Hjelp i psykiatrien:

Jeg fikk hjelp. Jeg hadde flaks og penger

Det er mange av oss som har fått god hjelp av psykiatrien. Men det er ikke helt uten forbehold at jeg anbefaler folk å ta kontakt med legen sin.

ARTIKKELFORFATTEREN: Oda Rygh er for tida debattansvarlig i Dagbladet. Hun har tidligere skrevet boka «Når livet er kjipt - en håndbok for unge folk». Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
ARTIKKELFORFATTEREN: Oda Rygh er for tida debattansvarlig i Dagbladet. Hun har tidligere skrevet boka «Når livet er kjipt - en håndbok for unge folk». Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

«Snakk med noen» sier de. «Her er numrene til Mental Helse og Kirkens sos». Statsministeren har gått ut og sagt at menn må tørre å søke hjelp.

Så er det oppfordringene til oss alle som individer. At vi må ta kontakt med noen, invitere ut på kaffe. Kanskje være rausere og varmere. Det er bra det. Hjelpetjenester og hjelpetelefonene og nettverk, for å ikke snakke om psykiatrien, redder liv og helse.

Jeg burde vite det, jeg er en av de som har hatt god nytte av helsevesenets tilbud.For å komme med en motvekt til en del av de hårreisende historiene om lange køer og å ikke bli møtt med henvisning videre eller å ikke bli forstått, eller avvist fordi det ikke var plass nok: Fra jeg kom meg til fastlegen til jeg satt hos en psykiater tok det forholdsvis ikke lange tida. Jeg har fått psykoedukasjon og nesten gratis trim på frisklivssentralen. Jeg har en fast snakkedoktor, og er «adekvat medisinert», som det heter.

Det er alt i alt en solskinnshistorie, raskt oppsummert slik: «Dro til legen, fikk hjelp, ble frisk».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer