Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Jeg fikk lov til å være gangster, skyte folk, og det var veldig morsomt

Alexandra Joner filmdebuterer.

KLAR FOR LERRETET: Alexandra Joner sparer ikke på kruttet når hun filmdebuterer. Iført catsuit fyrer hun løs mot fiendene på ekte action-vis. Foto: Tor Eigil Scheide / Alen Gujic
KLAR FOR LERRETET: Alexandra Joner sparer ikke på kruttet når hun filmdebuterer. Iført catsuit fyrer hun løs mot fiendene på ekte action-vis. Foto: Tor Eigil Scheide / Alen Gujic Vis mer

(Dagbladet): Hun startet karrieren som danser, blant annet i Justin Biebers «Eenie Meenie»-video i 2010, og debuterte som artist i 2012.

Siden har 23 år gamle Alexandra Joner blitt kåret til Norges mest sexy kvinne, og er stadig å se på røde løpere og på TV-skjermen.

Nå beveger Joner seg ut i så langt ukjent terreng: Nemlig det store lerretet.

Spiller gangster - Det var veldig stas å spille inn film. Samtidig var det rart - dette er jo noe helt annet enn å synge og danse. Jeg prøvde så godt jeg kunne å leve meg inn i det, og syntes det var utrolig morsomt, sier Joner til Dagbladet.

Det er Robert Rønning som har regi på den kommende kortfilmen der Joner har hovedrollen, som har fått tittelen «Writing on the Wall». Han er også filmens produsent, sammen med manusforfatter Erlend Badhwar Valen-Sendstad.

- Jeg har en felles bekjent med regissøren, og han tenkte at rollen passet meg og kontaktet meg. Jeg fikk tilsendt manus og karakteren jeg spiller snakket veldig til meg. Jeg kunne ikke si nei til dette, sier Joner.

- Karakteren jeg spiller heter Alex, og er en gangster-jente, en ordentlig «good girl going bad». Jeg fikk lov til å være gangster, skyte folk, og det var veldig morsomt, sier hun videre.

Regissør Rønning var aldri i tvil om hvem han ville ha i filmens hovedrolle:

- Da vi jobba med manus, var det henne vi så for oss. Jeg hadde fått intrykk av at hun hadde den attituden vi så etter til rollen. Det var helt riktig, det hadde hun. Vi tok en sjanse, Alexandra har jo ikke erfaring som skuespiller, men hun overbeviste stort, sier Rønning til Dagbladet.

Ettersom filmen hadde et budsjett på null kroner, fikk ingen av de medvirkende betalt.

- Ga mersmak Kategorien? Action! Joner oppsummerer handlingen slik: Protagonisten (Joner) sin kompis blir fanget av filmens antagonist, og protagonisten får i oppdrag å redde ham. Det skjer selvsagt ikke uten våpen og flammer.

- Det blir masse blod og gørr, skikkelig action, sier Joner, som gjerne sier «ja takk» til mer film.

FILMDEBUTERER: Alexandra Joner spiller actionbabe i ny kortfilm.    Foto: Elisabeth Sperre Alnes / Dagbladet
FILMDEBUTERER: Alexandra Joner spiller actionbabe i ny kortfilm. Foto: Elisabeth Sperre Alnes / Dagbladet Vis mer

- Jeg er absolutt åpen for å gjøre mer film, hvis muligheten byr seg. Jeg syntes det var supergøy, og det ga helt klart mersmak, sier Joner.

Ifølge filmens nettside, har også stuntmannen Tyrone Cortez Wiggins og den tidligere glamourmodellen Lisa Marie Winther sentrale roller i filmen.

Kortfilmen har planlagt premiere i begynnelsen av mars.

STARTET SOM DANSER: Før hun selv debuterte som artist, danset hun i andre artisters musikkvideoer. Her sammen med dansekollega Mona Berntsen og superstjerna Justin Bieber i 2010. Foto: 730.no
STARTET SOM DANSER: Før hun selv debuterte som artist, danset hun i andre artisters musikkvideoer. Her sammen med dansekollega Mona Berntsen og superstjerna Justin Bieber i 2010. Foto: 730.no Vis mer