- Jeg fikk sparken via tekstmelding

Dimmu Borgir-krangel kan ende i retten.

I KRANGEL: Dimmu Borgir krangler så busta fyker. Nå har Vortex (nummer to fra høyre) og Mustis (nummer fem fra høyre) fått sparken fra bandet. FOTO: SCANPIX
I KRANGEL: Dimmu Borgir krangler så busta fyker. Nå har Vortex (nummer to fra høyre) og Mustis (nummer fem fra høyre) fått sparken fra bandet. FOTO: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Medregnet utenlandske salgstall er det symfoniske black metal-bandet Dimmu Borgir en av Norges største musikalske suksesser noensinne.

Men nå er det overskrifter om krangling og brudd som preger bandet. Keyboardist Mustis (Øyvind Mustaparta) er i dialog med advokat etter å ha fått sparken. Også bassist ICS Vortex (Simen Hestnæs) er ute av bandet.

- Sannheten kommer til å komme for en dag, men det er nok styr som det er nå. Jeg ønsker ikke å si noe til media på det nåværende tidspunkt, sier Mustaparta til Dagbladet.no.

Ikke kreditertBråket ble først offentlig kjent gjennom bandets offisielle nettside mandag. Her het det at bandet hadde «skilt veier» med Mustis og Vortex.

Mustis selv hevder imidlertid å ha fått sparken via tekstmelding.

- Min avgang skjedde ikke bare etter egen vilje. Selv om jeg følte at en forandring kom til å skje en gang i framtiden, var jeg opptatt med det faktum at jeg ikke hadde blitt kreditert ordentlig på sanger som er skrevet av meg, sier han ifølge Blabbermouth. Mustaparta hevder å ha satt sitt preg på store deler av plater som «Puritanical Euphoric Misanthropia» og «In Sorte Diaobli». Det var hans spørsmål og undersøkelser om kreditering som var den direkte foranledningen for oppsigelsen fra bandet. - Ingen diskusjoner, bare «ha det» (via tekstmelding), skriver keyboardisten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer