Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Jeg fikk sparken via tekstmelding

Dimmu Borgir-krangel kan ende i retten.

I KRANGEL: Dimmu Borgir krangler så busta fyker. Nå har Vortex (nummer to fra høyre) og Mustis (nummer fem fra høyre) fått sparken fra bandet. FOTO: SCANPIX
I KRANGEL: Dimmu Borgir krangler så busta fyker. Nå har Vortex (nummer to fra høyre) og Mustis (nummer fem fra høyre) fått sparken fra bandet. FOTO: SCANPIX Vis mer

(Dagbladet.no): Medregnet utenlandske salgstall er det symfoniske black metal-bandet Dimmu Borgir en av Norges største musikalske suksesser noensinne.

Men nå er det overskrifter om krangling og brudd som preger bandet. Keyboardist Mustis (Øyvind Mustaparta) er i dialog med advokat etter å ha fått sparken. Også bassist ICS Vortex (Simen Hestnæs) er ute av bandet.

- Sannheten kommer til å komme for en dag, men det er nok styr som det er nå. Jeg ønsker ikke å si noe til media på det nåværende tidspunkt, sier Mustaparta til Dagbladet.no.

Ikke kreditert
Bråket ble først offentlig kjent gjennom bandets offisielle nettside mandag. Her het det at bandet hadde «skilt veier» med Mustis og Vortex.

Mustis selv hevder imidlertid å ha fått sparken via tekstmelding.

- Min avgang skjedde ikke bare etter egen vilje. Selv om jeg følte at en forandring kom til å skje en gang i framtiden, var jeg opptatt med det faktum at jeg ikke hadde blitt kreditert ordentlig på sanger som er skrevet av meg, sier han ifølge Blabbermouth.

Mustaparta hevder å ha satt sitt preg på store deler av plater som «Puritanical Euphoric Misanthropia» og «In Sorte Diaobli». Det var hans spørsmål og undersøkelser om kreditering som var den direkte foranledningen for oppsigelsen fra bandet.

- Ingen diskusjoner, bare «ha det» (via tekstmelding), skriver keyboardisten.

- Dro en Metallica på oss
Også Vortex/Simen Hestnæs-Myhre har kommentert oppsigelsen. Bassisten - som også er frontfigur i bandet Lamented Souls og gift med Nemi-skaper Lise Myhre - skriver på sin MySpace-side at han gleder seg til å jobbe med andre ting.

- Jeg vil alltid sette pris på platene og brorskapet - slik det var før brakkesyke, musikkindustri og grådighet dro en Metallica på oss, skriver han på sin MySpace-side.

Han gjør det også klart at han støtter Mustaparta, som han mener er den sanne kreative kraften i Dimmu Borgir, i hans pågående rettslige kamp.

Hestnæs-Myhre ønsker ikke å kommentere saken overfor Dagbladet.no.

- Dette har allerede blitt en såpeopera. Jeg har ikke noe behov for å gjøre det verre, sier han.

Tok pause
Dimmu Borgir ble grunnlagt i 1993, og to av originalmedlemmene - Shagrath og Silenoz - er fremdeles aktive.

Siste plate var «In Sorte Diaboli» fra 2007, som debuterte på 43. plass på den amerikanske Billboard-lista. Etterpå tok bandet en pause og jobbet med prosjekter hver for seg.

Når neste plate kommer er foreløpig ikke bekreftet. Det er heller ikke rykter om at plata skal spilles inn med Max Cavalera og London Philharmonic Orchestra.

Bandet har kontrakt med plateselskapet Nuclear Blast i Tyskland.

Dimmu Borgir har ikke villet kommentere saken overfor Dagbladet.no, men lover å komme med en utfyllende uttalelse i løpet av dagen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling