«Jeg finner noe sexy ved de fleste menn»

Salma Hayek (36) vil feire livet. Ikke rart: Hun er nyforelsket - og følger opp «Desperado» fra 1995, filmen som gjorde henne til stjerne.

NEW YORK (Dagbladet): Etter at forholdet til Edward Norton tok slutt, er hun nå kjempeforelsket i den nye skuespillerkjæresten, Josh Lucas (32), som mange kanskje husker fra «Sweet Home Alabama», eller fra 30 små og litt større roller i andre filmer. Hayek er dessuten mer etterspurt enn noen gang både foran og bak kamera. Hennes filmportrett av den meksikanske kunstneren Frida Kahlo, en film hun kjempet for å lage i åtte år, har løftet hennes karriere så mye at den ikke lenger er førsteprioritet. Nå vil hun heller finne seg en liten gård, der hun kan produsere egg, lese - rett og slett nyte tilværelsen.

Gjennombruddet

- Jeg har vært utrolig heldig. Uten «Desperado» ville jeg aldri ha greid å lage «Frida», men uten den rollen ville publikum kanskje ha glemt meg om noen år, sier Salma Hayek.

For ti år siden jobbet Salma Hayek som såpeserieskuespiller på meksikansk fjernsyn, men filmmakeren Robert Rodriguez og hans kone, produsenten Elisabeth Avellan, hadde merket seg skjønnheten fra Coatzacoalcos i Veracruz. De ville ha henne med i Rodriguez' oppfølger til kultfilmklassikeren «El Mariachi». I «Desperado» skulle Hayek spille sammen med Antonio Banderas, fortalte Avellan.

Hayek trodde først de to drev gjøn med henne, men hun sa at hun ble med uansett hva de to hadde på gang.

«Desperado» ble Hayeks internasjonale gjennombrudd i 1995 - og siden har Hayek og filmparet vært nære venner. Hayek er gudmor til parets barn.

Kommende fredag følger Hayek opp «El Mariachi»-serien sammen med «sin familie» - Banderas, Avellan og Rodriguez - i «Once Upon a Time in Mexico».

- Sexy skandinaver

- Herr Rodriguez får meg til å gjøre alle de sakene jeg frykter mest. Han presser meg over alle mine grenser, men til tross for det, må jeg si at jeg skylder ham mye, medgir 36-åringen av meksikansk og libanesisk avstamning. Men selv kan hun ikke si om latinere er mer sexy enn andre.

- Skandinaver finner jeg generelt sexy. Men også her finnes det vel noen drittsekker som oppfører seg som svin mot damer. Dermed er det håpløst å karakterisere ut ifra land, mener hun.

- Hva er sexy?

- Humor og talent er alltid sexy. Det stimulerer dine sanser. Men jeg er veldig åpen, og jeg finner noe sexy ved de fleste menn, sier Hayek til Dagbladet.

Tarzan og Jane

Hayek forteller om at det første Macho-Rodriguez ville ha henne til å gjøre da hun kom på filmsettet, rett etter innspillingen av «Frida», var å stupe ut gjennom et vindu og dingle i lufta lenket til en kjetting sammen med Banderas som en annen Tarzan og Jane. Hayek ville sette inn sin stuntskuespiller umiddelbart, men Rodriguez sa at det var uaktuelt. Han ga henne beskjed om at det på hans filmsett ikke var rom for pripne divaholdninger.

- Jeg ble fullstendig tatt på senga, fordi jeg visste ikke noe om disse scenene. Han ville ha meg til å improvisere. Derfor ønsket han ikke å sende meg manuskriptet på forhånd. Jeg hadde ikke noe valg og ble med på galskapen.

- Ingen sanger

Hun måtte ha kraftig massasje etter den usexy behandlingen av Rodriguez, som derimot ble ganske sexy på filmlerretet. Verst var det likevel å synge i filmen, ettersom hun er vokst opp med en mor som synger opera. For Hayek føltes scenen som en ny straff fra Rodriguez, som hun mener må være døv ettersom han ikke har kuttet scenen fra filmen.

- Jeg fikk diaré og ble traumatisert etter syngescenen. Jeg er ingen sanger, sier hun.

VIL NYTE LIVET: - I Hollywood kan du ha stor suksess og mye penger, men det betyr ikke at du blir lykkelig. Derfor er ikke film det viktigste i livet mitt. Det er livet selv som betyr mest, sier Salma Hayek til Dagbladet.