SOMMERFERIE: - Nå trenger jeg litt tid til å samle meg, sier Emma Watson etter ti år som Hermine Grang. Foto: Lucas Jackson / REUTERS / SCANPIX
SOMMERFERIE: - Nå trenger jeg litt tid til å samle meg, sier Emma Watson etter ti år som Hermine Grang. Foto: Lucas Jackson / REUTERS / SCANPIXVis mer

- Jeg føler at noen skal dø

Om to uker har Emma Watson (20) sommerferie.

||| (Dagbladet.no): Det er bare to uker igjen av filminnspillingen av «Harry Potter og dødstalismanene», som er den siste boka i serien om den unge trollmannen. Det har fått skuespillerne til å se tilbake på et ti år langt eventyr.

- Jeg føler at noen skal dø. Det høres ut som en overdrivelse, men jeg gjør virkelig det, sa Emma Watson  (20) under «National Movie Awards» i London onsdag, ifølge BBC.

Harry Potter-crewet fikk her utdelt en spesiell hederspris, i tillegg til at «Harry Potter og Halvblodsprinsen» vant pris for beste familiefilm. Det så ut til å røre skuespilleren.

- Ingen av oss kan si at vi noen gang forventet anerkjennelse som dette. Bare det å se på sammenstillingen av alle de foregående filmene var veldig emosjonelt for meg, fortsatte Watson.

Sommerferie Hun har spilt Hermine Grang i alle de seks tidligere filmene, og var bare elleve år da hun møtte i filmstudioet til første Potter-filming i 2000. Nå skal hun ta seg en velfortjent sommerferie.

- Jeg har faktisk ikke planlagt å gjøre så mye denne sommeren. Jeg trenger litt tid til å samle meg og finne meg selv igjen.

For hun har hatt det travelt de siste årene, noe som har ført til stor suksess.

Watson ble listet som verdens best betalte kvinnelige skuepiller av det amerikanske magasinet Vanity Fair. I fjor håvet inn hele 30 millioner dollar, eller 180 millioner kroner. Pengene har hun blant annet tjent i rollen som Hermine Grang. I tillegg har hun frontet flere reklamekampanjer, blant annet for Burberry.

Tidligere har Watson uttalt at hun ikke vet om hun vil dukke opp på skjermen igjen etter at Potter-eventyret er avsluttet.

- Inntil noe dukker opp som jeg føler like sterkt for som jeg gjorde med Hermine — det var som om jeg følte det gjaldt liv eller død — så kommer jeg ikke til å ta en rolle igjen, avslørte Watson.

- Trist Også Daniel Radcliffe (20), som har spilt Harry Potter i ti år, sier han gruer seg til innspillingen er over.

 - Jeg kommer til bli ødelagt til en viss grad. Jeg kommer til å være veldig trist ettersom dette har vært en så stor del av livet mitt.

Den siste Harry Potter-boka er delt opp i to avsluttende langfilmer, men blir spilt inn som én filminnspilling. Filmene har premiere i november i år og i juli 2011.

SISTE TO UKER: Det er bare to uker igjen av filminnspillingen av «Harry Potter og dødstalismanene». Foto: Stella Pictures
SISTE TO UKER: Det er bare to uker igjen av filminnspillingen av «Harry Potter og dødstalismanene». Foto: Stella Pictures Vis mer