- Jeg føler ikke jeg har oppnådd noen ting

... sier Frode Saugestad (39), som har vært Harvard-foreleser, fotballspiller, utelivskonge og eventyrer.

FIKTIV FAKTA: Frode Saugestads nye bok om «Frode Saugestad» er et sammensurium av forskjellige stemmer, rettsnotater, søknadsskjemaer, og til og med video. Dermed er det vanskelig å finne kjernen av sannhet. Foto: Thomas Rasmus Skaug
FIKTIV FAKTA: Frode Saugestads nye bok om «Frode Saugestad» er et sammensurium av forskjellige stemmer, rettsnotater, søknadsskjemaer, og til og med video. Dermed er det vanskelig å finne kjernen av sannhet. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) - Denne espressoen er pinglete. Det er den alltid her. Kaffen må være kruttsterk for meg. Jeg drikker bare to om dagen, da vil jeg ha mest mulig ut av den, sier Frode Saugestad. Sånne små detaljer en journalist bare er nødt til å snappe opp.

Du har kanskje hørt om glansbildet Frode Saugestad. Broileren som har utrettet nok for fire liv — fotballspiller, utelivskonge, eventyrer. Og ikke minst han som gikk fra en skarve artium til å forelese ved Harvard på fire år. Et overskuddsmenneske.

Uglanset bok Denne uka ble CV-en hans enda tjukkere, med utgivelsen av den multimediale boka «En ung manns bekjennelser om kjærlighet». Der tar imidlertid hovedkarakteren «Frode Saugestad» et oppgjør med medienes skjønnmaleri. Vi får se alt annet enn et glansbilde.

«Frode» tar kokain på video for å vise oss hva han forbinder med intimitet. «Frode» oppsøker en såkalt bare back-klubb, en form for sexklubb hvor man har ubeskyttet sex vel vitende om faren for at noen av gjestene har hiv, for å døyve følelsen av ensomhet.

Og han kommer nær ved å sprenge administrasjonsbygget på Blindern, i desperasjon over å ikke bli sett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer