DEBATT

Seksuell revolusjon?

Jeg føler meg alt annet enn frigjort

Mange av oss er usikre, ensomme og sexløse. Går vi mot en seksuelt og romantisk impotent tid?

Vi lever i «Tinderalderen», ei tid da en «bruk og kast»-holdning er blitt mer vanlig, og hvor langvarige, eksklusive relasjoner blir vanskeligere å oppnå.

Dagens utålmodighet gjør at det som er ubeleilig, lett kan forhindre at man går inn i et forhold, eller enkelt bryter det opp.

Dette gjør at mange av oss ender opp enslige, skriver forfatteren. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
Vi lever i «Tinderalderen», ei tid da en «bruk og kast»-holdning er blitt mer vanlig, og hvor langvarige, eksklusive relasjoner blir vanskeligere å oppnå. Dagens utålmodighet gjør at det som er ubeleilig, lett kan forhindre at man går inn i et forhold, eller enkelt bryter det opp. Dette gjør at mange av oss ender opp enslige, skriver forfatteren. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

«Du bør investere mer tid på treningsstudio.» Jeg stivner. Unnskyld, men hva behager?

Jeg sitter overfor en fyr i hjørnet av en folksom bar. Det er min sjette Tinder-date denne måneden. Eller syvende, jeg er ikke helt sikker.

Jeg tenkte ikke noe over dick pic-et han sendte meg på forhånd. Alle sender jo det uansett. Jeg forstår fort at jeg skulle tatt hintet.

Når det kommer fram at jeg ikke vil ha sex på første date, virker fyren fornærmet. Han begynner deretter like så godt å belære meg i hvordan dagens datingverden fungerer. Budskapet hans er enkelt: Kjærlighet er mer konkurransepreget enn noen gang. For å kapre noen, og ikke minst holde på noen, må man ha en deilig kropp, i tillegg til å være smart, interessant og alt det andre.

Jeg holder munn og lytter fordi jeg vet han rett. Vi lever i ei tid da intimitet har blitt redusert til noe overflatisk.

Individuell frihet står i sentrum i dag. Vi er forventet å realisere oss selv på alle måter. Vi vil bli den «beste utgaven» av oss selv, og vi nøler ikke med å bytte jobb, adresse eller klær for å stadig «fornye» oss.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer