DEBATT

- Jeg føler meg feit fordi Fotballfrue har født

Over 70 prosent av unge kvinner sliter med dårlig selvbilde fordi det bare er folk som ser sånn her ut som legger ut bilder av seg selv, halvnaken fire dager etter fødsel.

HAR SKIFTET SYN «Hadde jeg vært 16 i dag med noen år selvforakt i ryggen, hadde jeg møtt dette storslåtte bildet av en mor som fødte for fire dager siden, hadde jeg beundret henne og tenkt: tenk å kunne se sånn ut fire dager etter fødsel.»

Foto: Dagbladet
HAR SKIFTET SYN «Hadde jeg vært 16 i dag med noen år selvforakt i ryggen, hadde jeg møtt dette storslåtte bildet av en mor som fødte for fire dager siden, hadde jeg beundret henne og tenkt: tenk å kunne se sånn ut fire dager etter fødsel.» Foto: Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Jeg er 32 år og føler meg feit fordi Fotballfrue har født for fire dager siden, og publiserte et bilde på sin instagram-konto i en sexy rosa liten bunny-BH og ei litta truse med rosa matchende kant. Det sier jo litt om meg. Og litt om hvor stolt man kan være over egen innsats etter graviditet og over endelig å kunne vise fram sixpacken igjen. Og ikke minst to enorme melkesprengte mugger i en selfie i speilet. (Til info får tynne folk slangepupper etter at de har født, ifølge min nevø). Fire dager etter fødselen ser hun med andre ord kliss lik ut som hun gjorde før hun ble gravid. Det kan jo både hetses og hylles, det spiller ingen rolle for meg. Jeg synes bare det er helt ufattelig at vi er av samme art.

Bildet er i mine øyne helt vilt provoserende. Ikke bare fordi jeg er nok en lubben røy som er misunnelig på hennes nette petite figur, men fordi jeg begynte å forakte kroppen min da jeg var rundt tolv år. Og da jeg var tolv var det Anna Nicole Smith som drev sjåførene av veien på reklameposterne. Jeg stjal slankepiller fra USA med så mye efidrin i, at jeg besvimte som 16 åring, da hadde jeg ikke sovet på en uke, ei heller spist. Jeg veide vel rundt 60 kg og var 1,70 høy. De damene jeg så opp til var helt normalt skinny jenter som spilte i Beverly Hills. På den tiden husker jeg det var helt «outrageous» med Tori Spelling som var tynn som ei flis og hylsulten og knoklet seg rundt foran øynene våre. Det var rart og corny og hun var den eneste av jentene i serien som ingen syntes var deilig. Hadde jeg vært 16 i dag, med noen år selvforakt i ryggen, og møtt dette storslåtte bildet av en mor som fødte for fire dager siden, hadde jeg beundret henne og tenkt: tenk å kunne se sånn ut fire dager etter fødsel! Det er vel noe av det samme hun tenker selv, siden bildet poppet opp på nettet i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer