- Jeg føler meg litt som en forfalsker

Ulrik Imtiaz Rolfsen dikter om store penger og 168 lik.

KRIMPOET: Ulrik Imtiaz Rolfsen måtte bare si ja, da Dagbladet ba ham skrive krimpoesi. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
KRIMPOET: Ulrik Imtiaz Rolfsen måtte bare si ja, da Dagbladet ba ham skrive krimpoesi. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

(Dagbladet): - Dette var en veldig snål oppgave, så jeg måtte bare prøve meg! sier Ulrik Imtiaz Rolfsen.

Han er en av fire forfattere i Dagbladets uhøytidelige krimdikt-stafett, der vi har utfordret krimforfattere til å prøve seg i en litt uvant sjanger.

Førstemann ut til å forsøke seg som krimpoet var Chris Tvedt. Deretter fulgte Gert Nygårdshaug, og i dag avslutter vi med Eystein Hanssen (se egen sak) og Rolfsen.

Skrevet dikt før
Sistnevnte har riktignok hatt dikt på trykk før.

- Det var vel i 1989, da jeg gikk på ungdomsskolen og fikk noen dikt publisert i en ungdomsantologi. Men det var første og siste gang jeg har skrevet poesi, forteller Rolfsen.

Han debuterte nylig som krimforfatter med boka «Gass», som tar for seg grums i oljebransjen. Boka er en uavhengig oppfølger til TV-serien «Taxi», som gikk på NRK i fjor høst. Han har brukt sin egen bok som inspirasjon for krimdiktet «Konspirasjon».

- Det er noen ingredienser som skal til for å lage et plott. Det må være en motivasjon for å utføre kriminelle handlinger, samtidig som de kriminelle frykter, og loven håper, at alt skal bli oppklart, sier han.

Forfalsker
Men han har ikke høye tanker om sitt eget poesitalent.

- Jeg føler meg jo som en forfalsker. Jeg er ikke poet, og jeg tror ikke jeg skal påberope meg å komme med noen poesibøker med det første. Jeg har veldig stor respekt for dem som skriver poesi, og tror jeg har mer å gi innen film og prosa, sier han.