-  Jeg føler meg usårlig

Anne Holt er langt fra knekket etter bråket med Cappelen-bruddet. Eller Pirat-forlag-bråket. Eller krangelen med Åsne Seierstad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  Dagsrevy-anker, jurist, justisminister og bestselgerforfatter. Er du klar over at du høres ut som en karakter i et dårlig krimplot?

Anne Holt ler.

-  Norge er et veldig lite land. Når jeg kommer til utlandet i forbindelse med bøkene mine, blir det alltid gjort et stort poeng med alle disse rare tingene jeg har gjort. Men så forteller jeg bare at slik er det i Norge. Det går etter håndsopprekning. «Hvem vil bli justisminister?». Så blir det ikke mer snakk om den saken.

Til USA

Velkommen til den årlige Anne Holt-høsten. Der skjellsordene hagler og injuriene ligger tett under overflaten - som vanlig. Det er isfront mellom henne og Cappelen, etter at Holt trakk seg ut av forlaget og etablerte seg i Piratforlaget, sammen med blant andre kona Tine Kjær. I kjølvannet fulgte en sprutende debatt mellom henne og Åsne Seierstad, der Holt karakteriserte Kabul-Åsne som usolidarisk.

Holt gjør det helt klart at det har vært en turbulent tid. Men hun vegrer seg for å si noe offentlig om saken.

-  Det jeg har erfart, er at det aldri kommer noe godt ut av offentlig skittentøyvask. Det eneste jeg vil si at «it takes two to tango». Jeg har sikkert gjort mine feil, og Cappelen har gjort sine, sier Holt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer