- Jeg følte meg så skyldig

Her er historien til kvinnen som traff David Bowie med en kjærlighet på pinne. Hun hevder at et kraftig slag bakfra forårsaket ulykken under Norwegian Wood-konserten fredag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FROGNERBADET (Dagbladet): -  Jeg ble stående frosset fast. Først var alt helt stille. Jeg mener det, du kunne høre ei knappenål falle idet Bowie sank ned og holdt seg for øyet. Så ble folk rundt meg rasende. «Hvem i helvete kastet?» hørte jeg flere rope. Så begynte Bowie også å skjelle meg ut, og kalle meg «fucking asshole» og verre ting. Jeg ville så gjerne rekke handa i været og si «det var meg, jeg mente det ikke». Men jeg torde ikke. Jeg trodde at jeg skulle bli lynsjet, sier kvinnen til Dagbladet.

-  Hadde jeg sagt fra, ville jeg i beste fall fått rundjuling. Jeg ble stående, helt stiv av skrekk, midt i mengden. Sånn sto jeg i en halvtime. Torde ikke røre meg.

Rå ondskap

Hennes bror sto ved siden av henne, svært nær scenen i Frognerbadet, bare tre-fire meter unna David Bowie. Broren hadde samme følelse av hat og lynsjestemning:

-  Da jeg så Bowie rykke til og gå ned på kne, mens han tar seg til øyet, tenkte jeg: «Nå er konserten over. Nå kommer vaktene. Nå er helvete løs.» Jeg har aldri før følt hat -vibrasjoner så sterkt og intenst. Folk var gale etter å finne en syndebukk. Rå ondskap var ute og gikk. Storebroren i meg våknet. Jeg sto med knyttede never i en halvtime, klar til å forsvare min søster på liv og død.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer