Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Jeg forventer en ordentlig unnskyldning til ungdommen på Stovner

Skam dere, Norges Idrettshøgskoles idrettslag!

FEIGT OG SKAMFULLT: Etter flere uker med uheldige episoder i bydel Stovner, velger man å tulle med noe slikt? Dette er feigt og direkte skamfullt, skriver artikkelforfatteren. Foto: Privat.
FEIGT OG SKAMFULLT: Etter flere uker med uheldige episoder i bydel Stovner, velger man å tulle med noe slikt? Dette er feigt og direkte skamfullt, skriver artikkelforfatteren. Foto: Privat. Vis mer
Meninger

Den 26. april spilte Norges Idrettshøgskoles idrettslag fotballkamp mot klubben Kurer. Kampen ble spilt på østkantens perle, Jesperudjordet kunstgress på Stovner. Norges idrettshøgskolens idrettslag vant 3-1 og delte nyheten på sin åpne profil på Instagram. Dette er en av deres formelle kanal for all publikum om aktiviteten til idrettslaget. Bildeteksten er til å bli kvalm av.

«Vi dro på tur til østkanten og hentet tre nye poeng før vi reiste hjem med alle verdisaker i behold inkludert alle dekkene på lagbussen! Full pott så langt!»

Faksimile Instagram.
Faksimile Instagram. Vis mer

Dette er ikke innafor. Etter flere uker med uheldige episoder i bydel Stovner velger man å tulle med noe slikt? Dette er feigt og direkte skamfullt. Man referer i bildeteksten til at man er nærmest “heldig” om man tar en tur til østkanten og kommer seg tilbake med sine eiendeler. Er det virkelig dette inntrykket dere sitter med av Oslos østkant?

Som forventet strømmet det inn mange kommentarer av irritert og frustrert ungdom. Ungdommen har all grunn til å være provosert.

«Alle verdisaker i behold? Håper ikke dere representerer fremtidens fotballnorge»

«Lavmål av en klubb å være såpass nedsettende. Nesten flaut»

«En skam for fotballnorge»

«For en gjeng med latterlige idioter, ha litt selvrespekt hvertfall. Papphuer.” Skriver en annen»

Dette er kun noen få av mange kommentarer. Dette er hån. Denne typen usmakelig bildetekst er direkte rettet mot ungdom i min bydel og dette kan vi ikke akseptere. I alt for mange år har Stovner blitt karakterisert og stemplet av folk som ikke har en tilknytning til bydelen. Gang på gang ser vi ulike former for angrep på ungdommen.

Jeg er lei denne konstante svartmalingen. Jeg er lei det ensidige negative fokuset på Stovner-ungdommen. Norges idrettshøgskoles idrettslag er med sin kommentar med på denne svartmalingen. Det finner jeg meg ikke i.

Det skal sies at i skrivende stund er posten nå har blitt fjernet og det har kommet en svak unnskyldning på deres Instagram profil. De referer at bildeteksten var ment til motstanderlaget som hadde sine verdisaker på deres benk. Den kjøper jeg dessverre ikke. For det første er det ingen unnskyldning hvor de begrunner bildeteksten med en slik latterlig forklaring. Jeg forventer at Norges Idrettshøgskole kommer på banen og tar dette seriøst. Dette er et idrettslag som nærmest representerer Norges Idrettshøgskole på fotballbanen.

Vi kan ikke akseptere at oppegående studenter kan komme med slike kommentarer. Jeg forventer en ordentlig unnskyldning til ungdommen på Stovner, motstanderlaget og deres egne tilhengere, ikke en dårlig bortforklaring.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media