«Jeg fulgte ham ut i bilen, og idet han startet, hoppet det inn en svær kar i forsetet»

«Den perfekte kidnapping» ga Jo Nesbø ideen til ny bok.

MISTENKELIG LIMOUSINPASSASJER: Jo Nesbø fikk uventet selskap i limousinen, og fikk ideen til Tom Johansen-universet. Jacques Hvistendahl / Dagbladet
MISTENKELIG LIMOUSINPASSASJER: Jo Nesbø fikk uventet selskap i limousinen, og fikk ideen til Tom Johansen-universet. Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) 4. mars slipper Jo Nesbø den første boka i sitt nye romanunivers, «Blod på snø».

De to siste romanene hans tok både første og tredjeplass på lista over fjorårets mest solgte norske bøker, og interessen rundt den nye boka vil nok også være svært stor, selv om den ser ut til å bli en svært annerledes Nesbø-roman.

Aschehoug girer opp til vårens største boklansering med å publisere en tekst der forfatteren forteller hvordan han først fikk ideen til universet.

Den tyder på at livlig forfatterfantasi kan føre til en del nervøse situasjoner.

Den perfekte kidnapping Det startet med en flytur fra New York til Toronto, der han ble plukket opp av en limousinsjåfør som holdt opp en plakat med navnet hans på.

«Jeg fulgte ham ut i bilen, og idet han startet, hoppet det inn en svær kar i forsetet. Han snakket russisk i korte, huggende setninger med min sjåfør. Så kjørte vi i retning fra Toronto. Det var da jeg kom på at dette kunne vært den perfekte kidnapping. Jeg så for meg at de to i bilen hadde tatt på seg hver sin dress, kjørt ut til flyplassen, skrevet av navnet på skiltet til limosjåføren som stod bakerst i rekken, stilt seg helt forrest og latt offeret følge seg ut til bilen. I ni av ti tilfeller ville vedkommende være bemidlet», skriver han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer