Går imot kuttforslag: Hamar Høyre er garantisten for et best mulig barnehagetilbud, og vi vil i kommunestyremøtet 26. august fremme forslag om andre kutt og komme med nye løsninger for å skjerme barnehagesektoren mest mulig, skriver Knut Fangberget. Illustrasjonsbilde. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Går imot kuttforslag: Hamar Høyre er garantisten for et best mulig barnehagetilbud, og vi vil i kommunestyremøtet 26. august fremme forslag om andre kutt og komme med nye løsninger for å skjerme barnehagesektoren mest mulig, skriver Knut Fangberget. Illustrasjonsbilde. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpixVis mer

Jeg går ikke med på å kutte i barnehagen for å få kommuneøkonomien på rett kjøl

Strategi- og utviklingsplaner skal ikke bare være flotte ord, men også forpliktende i praksis.

Meninger

Som Hamar Høyres ordførerkandidat deler jeg barnehageforeldrenes bekymring vedrørende forslaget om store kutt i barnehagesektoren i Hamar kommune.

Det er dessverre en kjensgjerning at posisjonen ikke har fulgt opp føringene i Strategi- og utviklingsplanen for barnehagene når det gjelder voksentetthet i barnehagene i Hamar kommune. Hamar Høyre har programfestet at vi vil følge opp økt voksentetthet for barn i småbarnsavdelingene i barnehagene fra 14 til 12 barn innen 2015, og fra 12 til 9 innen 2019. Vi har fått tilbakemelding fra posisjonen om at dette er å slå inn åpne dører, så lenge det er nedfelt i Strategi- og utviklingsplanen. Grunnen til at vi har programfestet det, er fordi vi mener at Strategi- og utviklingsplaner ikke bare skal være flotte ord, men også være forpliktende i praksis.

Hamar Høyre setter barn og unge først. Som ordførerkandidat for Hamar Høyre er jeg ikke med på at det er barnehagesektoren som skal stå for de største kuttene i den snuoperasjonen kommunen nå skal inn i for å få økonomien på rett kjøl. For Høyre er det avgjørende å skape et samfunn hvor hver enkelt gis verktøyene til å forme sin egen fremtid, uavhengig av bakgrunn. Den jobben må starte så tidlig som mulig i livsløpet.

Hamar Høyre er garantisten for et best mulig barnehagetilbud, og vi vil i kommunestyremøtet 26. august fremme forslag om andre kutt og komme med nye løsninger for å skjerme barnehagesektoren mest mulig. Hamar Høyre foreslo i desember 2014 å la private aktører kjøpe tomt, samt å bygge og drive den planlagte nye barnehagen Lundbo. Dette forslaget ble nedstemt av posisjonen, men dette vil vi fremme igjen sammen med andre forslag den 26. august.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.