- Jeg går ofte på trynet

- Forelskelse er merkverdige greier, sier Jim Carrey.

Alt er evig solskinn for Jim Carreys filmkarriere, men kjærlighetslivet hans har alltid hanglet.

LOS ANGELES (Dagbladet): -  Jeg går på trynet ganske ofte i kjærlighetslivet mitt, men på et eller annet vis har jeg fortsatt like stor tro på den store kjærligheten, sier Jim Carrey til Dagbladet. Han ser på seg selv som en sterk romantiker, og nettopp derfor tror han at han kjempet for å få rollen i den nå kinoaktuelle «Evig solskinn i et plettfritt sinn».

-  Forelskelse er merkverdige greier. Jeg tror vi mennesker er kjemisk tiltrukket av hverandre i en slik fase. Da spiller det ingen rolle om den du er forelsket i har drept noen, eller om vedkommende stemmer på helt feil politisk parti. Det betyr ingen ting.

Fem minutters stillhet

Han fortsetter: -  For dine følelser overfor dette mennesket kommer fra en annen side av hjernen. Den delen av hjernen som forteller deg at hun ikke er verdt en skitt, blir simpelthen ikke hørt når du er stupforelsket. Sånn er det - og først når den verste stormforelskelsen har lagt seg, kan helvete bryte løs. Da starter borgerkrigen, fortsetter Jim Carrey, som blant annet har hatt et forhold til den norskættede Renée Zellweger. De to var forlovet og planla bryllup, da forholdet sprakk. Carrey har fra før to ekteskap bak seg.

-  På neste date håper jeg at jeg tar mot til meg, og ber om at vi bare ser på hverandre i fem minutter. Jeg vedder på at vi da vil finne ut svært mye om hverandre. Du kan ikke skjule deg når du bare kan se noen i øynene. Med språket kommer du deg unna alt. Det skjuler våre ekte følelser.

-  Hva synes du om ideen om å slette noens minne?

-  Fascinerende og interessant, men jeg tror ikke jeg ville ha slettet noe fra mitt eget hode - eller andres, for den saks skyld. Mange mennesker som har opplevd ekstremt tragiske hendelser i sitt liv, ser imidlertid ut til å kunne slette slike minner. Mennesket er skapt slik, men uansett hvor smertefull et forhold har vært, er det ikke noe jeg bare ville ha slettet. I mitt tøffeste forhold kan jeg se bakover, og se de vakreste øyeblikkene.

Mediesky

Carrey gir sjelden intervjuer - og han legger ikke skjul på at møtet med journalister er noe av det verste han utsetter seg for. For denne filmen stiller han opp, selv om hans velkjente Carrey-smil er noe mer stresset og anstrengt enn det du ser i hans komedier. «Evig solskinn i et plettfritt sinn» er også en utypisk Carrey-film.

-  Må du arbeide hardere for en slik rollefigur?

-  Nei, jeg arbeider alltid hardt. Det var lange arbeidsøkter hver dag og ikke noe penger. Dette var rein geriljafilmproduksjon, sier Carrey, som tjener oppimot 20 millioner dollar pr. film. Butikken Jim Carrey går så godt at hans nærmeste medarbeidere fikk en Porsche hver i julegave!

UNGKAR: Jim Carrey ser på seg selv som en stor romantiker.