Stig Brenner

- Jeg gikk på NAV

Unge Ferrari er parkert til fordel for Stig Brenner (30). I arbeidet med det nye albumet har han gått opp, og tatt av igjen, ni kilo.

TØFFE TAK: For Stig Brenner har musikken hatt en terapeutiske virkning. Men som mange andre artister har han det siste året vært nødt til å takle en unntakstilstand som kan gjødsle destruktive tanker. Foto: Nina Hansen/Dagbladet
TØFFE TAK: For Stig Brenner har musikken hatt en terapeutiske virkning. Men som mange andre artister har han det siste året vært nødt til å takle en unntakstilstand som kan gjødsle destruktive tanker. Foto: Nina Hansen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Hvite duer, sort magi» skulle utgis høsten 2020. Men da coronaviruset traff verden, var albumet langt fra ferdig. Med en av produsentene i risikogruppa ble alt satt på hold i tre måneder.

- Det er rart å prøve å være kreativ i en pandemi. Jeg er uansett svak for melankoli, nostalgi og sentimentale tanker, men ideene mine har blitt enda klarere underveis.

Stig Joar Haugen, bedre kjent som Unge Ferrari og nå altså Stig Brenner, ser inn i kameraøyet på datamaskinen. Det uutgrunnelige blikket røper lite av følelsesregisteret hans.

Rapperen og R&B-artisten debuterte med «Til mine venner» i 2015. Han har hatt suksess både på egen hånd, med Tomine Harket, og med Arif og Karpe i MARS. Sammen med Arif solgte han ut en Batman-inspirert livefantasi i Oslo Spektrum.

Det forrige albumet, «Midt mellom magisk og manisk», gikk rett til topps på VG-lista. Det ga han også to Spellemann-nominasjoner. I tittelen ligger forklaringen på tatoveringen nedover halsen, der tallet 2315 er flankert av «magisk» og «manisk». 2315? Postnummeret til hjemstedet Hamar.

Tidligere har han snakket om mobbingen på skolen, om de psykiske problemene og selvmordstankene i ungdomstida. Men også om da han uforklarlig besvimte to ganger i 2017–2018. I etterkant har han fått påvist epilepsi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer