Du leser nå Dagbladet Pluss

«Jeg gikk rundt og rundt et tre. Hvert friminutt. Mot klokka, aldri med. I ett år.

Jeg hadde en psykisk sykdom som ubehandlet kan se helt forferdelig ut, men som er relativt greit å behandle og som mange, faktisk de aller fleste, klarer å ha et helt OK liv med.

TEGNING: Tegnehanne
TEGNING: TegnehanneVis mer

Noen ganger blir det nødvendig å skrive en slags selvbiografi. Dette er selvfølgelig helt umulig å gjøre riktig på noe slags vis. Jeg husker ikke hvor laderen til mobilen min er en gang, og denne gangen var poenget å skrive om ting som gikk tilbake lenge nok til at den inkluderte ei tid før hjernen min egentlig fungerte ordentlig, og ei tid da det meste av mine tanker omhandlet bøker, angst, og nakne gutter (Alle de tre tingene i hodet altså, og mindre i virkeligheten). Men prøve måtte man. Som en skolestil. Here goes:

Jeg fikk tidlig et image som litt sær. Og det var helt sant. Jeg leste lenge før andre, og langt mer avanserte tekster. Jeg lærte engelsk raskt. Da jeg kom i puberteten var det imidlertid ikke det at jeg var så skoleflink som var det særeste. Det var derimot særheten som gjorde at det ikke ble oppdaget at jeg var på vei til å bli syk. Annerledesheten min gikk mot slutten av barneskolen fra å foretrekke å være alene med bøkene mine, til at jeg drev med det som jeg seinere vet var symptomer på begynnende sykdom. Jeg gikk. Rundt og rundt skolen i sirkler.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.