- Jeg gir meg ikke

Toralv Maurstad vil stå på scenen til han stuper. Det eneste han er bekymret for er dagen han ikke lenger klarer å lære teksten.

FORSVARSTALEN: - Det var et voldsomt slit å lære teksten, men jeg klarte det til slutt, sier Toralv Maurstad om stykket «Sokrates? Forsvarstale»  Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
FORSVARSTALEN: - Det var et voldsomt slit å lære teksten, men jeg klarte det til slutt, sier Toralv Maurstad om stykket «Sokrates? Forsvarstale» Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

(Dagbladet): - Det skal svært mye til å forbedre verdens beste dramatikere, sier Teater-Norges ubestridte «grand old man», Toralv Maurstad (86), til Dagbladet.

Denne uka vakte det oppsikt da han og kona Beate Eriksen (52) trakk seg fra Riksteatrets kommende oppsetning av Ibsen-stykket «Vildanden».

For Maurstads del var årsaken til retretten at han ikke kjente igjen manuset.

Ikke godkjent

- Det er første gang jeg har trukket meg fra en rolle så kort tid i forveien. Jeg hadde i kontrakten at jeg skulle få se gjennom og godkjenne hvordan stykket var omskrevet, og jeg kjente ikke igjen rollene. Da følte jeg ikke at jeg kunne være med, sier han og fortsetter:

- Hvis man absolutt skal modernisere et stykke, for guds skyld, behold karakterene. En karakter skrevet for 200 år siden kan jo være like aktuell i dag. Det er nettopp det som er styrken i for eksempel Ibsen, sier han.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

UKE

PRØV NÅ!

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 0 kr per uke. 0 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uka) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per kvartal. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når gratisperioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • * Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (55kr/uka).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.