- Jeg gjør som gubben sier

VENEZIA (Dagbladet): Melanie Griffith (42) og Antonio Banderas (39) oppfører seg som et nyforelsket tenåringspar på filmfestivalen i Venezia. - Jeg gjør som Antonio sier, blunker Melanie.

Antonio Banderas lanserer sin første egenregisserte film, «Crazy in Alabama», samtidig som «Den 13. krigeren» slippes på markedet etter mange utsettelser. Vikingfilmen der norske Dennis Storhøi og Maria Bonnevie spiller med Banderas har gjort det bra økonomisk i USA.

- Kassasuksessen forundrer meg, sier Banderas.

- Jeg skjønner at Dennis har kritisert filmselskapet for å ha endret filmen, men jeg vil ikke kommentere saken nærmere. Jeg kjenner ikke detaljene godt nok, sier den spanske stjernen.

- Men jeg elsker Dennis! Han er en flott skuespiller som jeg gjerne jobber med igjen, utbryter han. «Den 13. krigeren» får norsk premiere i oktober, «Crazy in Alabama» i november.

Skandalepar

Antonio Banderas og Melanie Griffith deltar i hovedkonkurransen i Venezia med det bitterkomiske dramaet «Crazy in Alabama». Ektemannen regisserer, fruen spiller hovedrollen.

- Det kan være farlig å regissere sin egen kone, og på forhånd var jeg redd det ville skade ekteskapet. Men det gikk bedre enn fryktet, vi samarbeidet svært bra, forsikrer Banderas. Griffith levner imidlertid ingen tvil om hvem som var sjefen.

- Selvfølgelig samarbeidet vi, men jeg gjorde som ektemannen min sa. Filmen er hans visjon, og jeg er veldig stolt av ham, stråler den skandaleombruste filmstjernen. I beste Hollywood-stil lyver hun glatt på alderen. Fødselsdatoen forteller at hun er 42, selv påstår hun 40. På pressekonferansen i Venezia stilte hun glamorøst opp, med nylagt fjes og fyldigere trutmunn enn noen gang. Griffith har hatt fast spalteplass i sladderpressen med sine rusproblemer og to dramatiske ekteskap med Don «Miami Vice» Jonhson. Etter at hun giftet seg med Banderas i 1996, har ikke paparazziene latt dem i fred.

- Det var ikke aktuelt for Melanie og meg å spille sammen i denne filmen, sier Banderas.

- Vårt privatliv har vært så eksponert at det ville distrahert publikum å se oss sammen på lerretet, sier Banderas.

Radikal

I «Crazy in Alabama» spiller Melanie Griffith rollen som den eksentriske tante Lucille, en sjubarnsmor som drømmer om å bli stjerne i Hollywood. Mannen mishandler henne, og en dag stikker hun av med morbid bagasje i Tupperware-kakeboksen. Filmen foregår i sørstatene i USA på 60-tallet. Parallelt med Lucilles personlige frihetskamp, fortelles historien om unggutten Peejoe, som involveres i de svartes borgerrettighetsbevegelse.

- Jeg vokste opp under Francos diktatur i Spania, og kjenner meg igjen i afroamerikanernes kamp. Temaet er universelt, og dessverre aktuelt den dag i dag, sier Banderas.

Den politisk bevisste og radikale skuespilleren er en smule lei av rollen som fyrig førsteelsker.

- «Latin lover»-begrepet plager meg ikke akkurat, men jeg liker det ikke heller.