Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Jeg gjorde mitt beste

BERGEN (Dagbladet): - Jeg tror det gikk bra, akkurat nå husker jeg nesten ingenting fra forestillingen. Men jeg gjorde mitt beste, sier Herborg Kråkevik etter premieren på «Romeo og Julie» på Den Nationale Scene. Les anmeldelsen!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette mener andre aviser

Hyl og skrål i Verona

Herborg er glad det endelig er over. For hun legger ikke skjul på at hun var nervøs før teppet gikk opp.

Hun skulle forsvare kjempesuksessene «Herborgs verden» og «My Fair Lady». Og det at mange mener Herborg betyr alt for oppsetningen på Den Nationale Scene har gjort presset på «huldra» fra Jondal formidabelt.

Fælt press

- Det har vært et fælt press de siste dagene. Det er utrolig godt at premieren er over, sier Herborg innimellom champagne, blomster og gratulasjoner.

- Jeg har til tider bebreidet teatersjef Bentein Baardson at han fikk overtalt meg til å ta denne rollen, men nå føles det bare deilig, sier hun.

Og hun har all grunn til å surfe på den gode følelsen. For oppsetningen var en suksess allerede før premieren. Før teppet gikk opp, var Den Nationale Scene så godt som utsolgt for 35000 billetter.

Om alt gikk slik det skulle, husker hun rett og slett ikke.

- Jeg tror det gikk bra, akkurat nå husker jeg nesten ingenting fra forestillingen. Men jeg gjorde mitt beste. Det er vanskelig å skulle gå fra ung pike, til å miste jomfrudommen og bli voksen kvinne i ett og samme teaterstykke, sier Herborg, som i løpet av de tre siste årene har blitt hele Norges publikumsyndling.

Problemer med gråten

For ingen er mer troskyldig og naturlig enn Herborg Kråkevik. At hun sier hun hadde problemer med å stoppe gråten under stykket, virker som den naturligste ting i verden.

Gard Skagestad, som spiller Romeo i stykket, var strålende fornøyd.

- Herborg er kjempefin å jobbe sammen med. Vi har lært utrolig mye av hverandre fram mot denne premieren.

- Nå skal vi slippe oss løs i de neste 83 forestillingene, for fremdeles kan småting endres, sier Skagestad.

- Herborg betyr alt for dette teaterstykket, Hun har svært mye av æren for at alle 84 forestillinger var så godt som utsolgt før premieren. Hun er den eneste rette Julie, er den ubeskjedne kommentaren fra Peter Brandt, som akkurat nå er mer enn fornøyd med å være Herborgs manager.

NERVØS: Herborg Kråkevik fikk klem av Bentein Baardson etter premieren på Romeo og Julie i går.