Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Jeg gleder meg veldig til å bli kjent

Det er noen år siden Torun Lian sørget for at de fleste visste hvem «Frida» var. Med hovedrollen i «Ikke naken» kan Julia Krohn (12) bli like kjent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LISTA (Dagbladet): I går var siste innspillingsdag for Torun Lians nye film «Ikke naken». Den handler om 12 år gamle Selma som har bestemt seg for å aldri bli forelsket, og som kjemper mot helt til det ikke går lenger.

- Selma er frekk og tøff og veldig vitenskapelig. Hun syns kjærlighet er latterlig og farlig, men egentlig er hun forelsket hele tida, forklarer Julia Krohn (12) som har hovedrollen.

Den fikk hun i konkurranse med 2000 osloelever.

- Jeg er dypt takknemlig for at Julia finnes, og at vi fant disse barna, sier Lian, som tror barneskuespillerne har blitt voksnere og kanskje litt klokere under den åtte uker lange innspillingen.

- Jeg gleder meg veldig til å bli kjent, sier Julia.

- Og så gleder jeg meg til avslutningsfesten i kveld og til å dra hjem, men så gruer jeg meg til å reise fra alle jeg har blitt kjent med, fortsetter hun.

Julia forteller hun har lært mye om film, om sminke og om å holde pusten lenge under vann. Og litt om kjærlighet.

- Jeg har fått noen tips innimellom - det var jo ikke til å unngå, sier Julia Krohn.

På Lista

Torun Lian har selv skrevet boka og manus, og regisserer filmen. «Ikke naken» er hennes andre spillefilm i sjangeren barne- og ungdomsfilm. Hva er det med puberteten som stadig fascinerer henne?

- De er på terskelen til å miste uskylden. De er fremdeles uskyldige, men likevel så kloke, forklarer Lian, som insisterte på å spille inn filmen på Lista.

- Det er noe med landskapet og lyset og den spesielle byggekulturen her. Lista er som en blanding av Danmark og Irland, men likevel urnorsk.

Men det koster penger å spille inn filmen ytterst mot havet i sør, og alle utgiftsposter er skåret til beinet. Lian sier billigbølgen i norsk film gjør jobben ekstremt tung, og at det er vanskelig å lage barnefilm i en bransje som er opptatt av effektivitet og volum.

- Økonomisk er det mye tyngre å lage film nå enn forrige gang jeg lagde film, sier hun.

Som far

I «Ikke naken» spiller skuespiller Reidar Sørensen Gaston (Selmas far). Og han har med halve slekta på innspilling. Eldste sønn Kim Sørensen (26) spiller Rikard (Selmas onkel), Elias Holmen Sørensen (snart 16) spiller Minsten og yngste sønn Isak Holmen Sørensen (12) har en statistrolle i bryllupsfesten. Elias og Isak er sønner fra Sørensens tidligere forhold til skuespiller Kjersti Holmen.

- Fire blad Sørensen i samme film, det er nok første gang. Vi har den fordelen at vi allerede har en atmosfære mellom oss og trenger ikke jobbe med å bygge den opp, forteller Kim.

- Det er fint å være sammen med barna når det er sommer. Det har vært en veldig behagelig, lugn stemning på settet og Torun er utrolig med barneskuespillerne, sier Reidar Sørensen.

Andrine Sæter, Ane Dahl Torp, Robert Skjærstad og Silje Storstein har de andre voksenrollene.

SISTE DAG: Hovedrolleinnehaver Julia Krohn (12) klovner under den siste innspillingsdagen av «Ikke naken».
THE SØRENSENS: Reidar Sørensen med sønnene Kim (26), Elias (snart 16) og Isak (12), som alle spilte små og store roller i «Ikke naken».