Ny runde «Mamma Mia!» for Ulrikke Brandstorp:

- Jeg gråt masse

Artist Ulrikke Brandstorp (26) trodde tiden som Sophie i ABBA-musikalen «Mamma Mia!» var forbi. - Trodde ikke mine egne øyne, sier hun.

JUBLET: Ulrikke Brandstorp jublet da hun fikk beskjeden om at «Mamma Mia!» skal settes opp igjen allerede neste år. Foto: Kristin Svorte
JUBLET: Ulrikke Brandstorp jublet da hun fikk beskjeden om at «Mamma Mia!» skal settes opp igjen allerede neste år. Foto: Kristin Svorte Vis mer
Publisert

I helga spilte artist Ulrikke Brandstorp (26) og hele ensemblet i «Mamma Mia!» egentlig sin siste forestilling sammen på Folketeateret.

Ifølge musikalartisten var det emosjonelt å skulle avslutte ABBA-eventyret.

- Jeg gråt masse under siste forestilling. Vi har blitt veldig glade i hverandre etter denne perioden, og det har vært en veldig spesiell tid å spille teater i, forteller Brandstorp til Dagbladet.

- Helt sykt!

Hun peker på at coronapandemien har gjort sitt for å stikke kjepper i hjulene for hele kulturnæringen, men at nedstengning og restriksjoner samtidig har ført dem enda tettere sammen.

- Vi har støttet hverandre under nedstengningene, gjennom sykdom og gått i demonstrasjonstog sammen. På den måten har vi fått et unikt samhold og en felles kampånd, sier Brandstorp.

Nå var det over, trodde hun. Helt til hun fikk se en svært overraskende mail i innboksen.

DEMONSTRERTE: Ulrikke Brandstorp under kulturlivets demonstrasjon mot uforholdsmessige og urimelige koronatiltak utenfor Stortinget i januar i år. Foto: Javad Parsa / NTB
DEMONSTRERTE: Ulrikke Brandstorp under kulturlivets demonstrasjon mot uforholdsmessige og urimelige koronatiltak utenfor Stortinget i januar i år. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer

- Det er helt sykt! I mailen spurte de om folk hadde mulighet til å bli med på en ny runde. Jeg trodde ikke mine egne øyne, sier en tydelig opprømt Brandstorp til Dagbladet.

- De fleste ville jo trodd at vi er dritt lei etter allerede å ha spilt 166 forestillinger, men jeg gleder meg så ekstremt mye, legger hun til.

Under ett år etter siste forestilling, skal Brandstorp og de andre hovedrolleinnehaverne til dyst igjen, når «Mamma Mia!» settes opp i en ny runde på Folketeateret. Premieren blir i april neste år.

Rekordoppsetning

Til tross for pandemien kan de nemlig juble for publikumsrekord. Ifølge en pressemelding fra Scenekvelder slo denne oppsetningen forrige «Mamma Mia»-oppsetning for ti år siden, som den gang ble «tidenes publikumssuksess».

HOVEDROLLE: Ulrikke Brandstorp (midten) spiller Sophie i Folketeatrets «Mamma Mia!»-oppsetning. Her sammen med venninnene Lisa (Katarina Lund, t.v.) og Ali (Amanda Flornes Kamara, t.h.). Foto: Fredrik Arff
HOVEDROLLE: Ulrikke Brandstorp (midten) spiller Sophie i Folketeatrets «Mamma Mia!»-oppsetning. Her sammen med venninnene Lisa (Katarina Lund, t.v.) og Ali (Amanda Flornes Kamara, t.h.). Foto: Fredrik Arff Vis mer

Hele 215.000 har sett musikalen i løpet av de 166 forestillingene, og nå skal flere få sjansen.

- Dette er fantastisk gøy! Vi tror likevel er det mange som fortsatt ikke har fått sett musikalen, ettersom pandemien gjorde at vi ikke fikk spilt like mye som vi hadde håpet. Derfor er vi glade for at vi kan vise den igjen til enda flere neste år, sier Karianne Jæger, Executive Producer og eier av Scenekvelder AS i pressemeldingen.

VANT: Ulrikke Brandstorp vant «Maskorama» i 2020, og her avslører hun hvordan hun forsøkte å lure fansen til å tro at det ikke var hun som gjemte seg bak trollet. Reporter: Ruben Pedersen. Video: Ingebjørg Iversen Vis mer

I tillegg til Brandstorp, som spiller gifteklare Sophie i musikalen, består hovedrollene av Karoline Krüger, Siren Jørgensen, Siw Anita Andersen, Håvard Bakke, Ingar Helge Gimle, Thomas Numme og Thomas Brasel.

Planlegger bryllup

Brandstorp er på en etterlengtet ferie i Montenegro med forloveden Oskar Nordberg (28) når Dagbladet ringer. Før de utallige ABBA-hitene kaller igjen i april neste år, har artisten flere ting på «to do-listen».

- Aller først skal jeg nå ta meg en ordentlig god ferie - det synes jeg at jeg har fortjent, sier hun og ler.

FORLOVET: I mai i år ble det kjent at Ulrikke Brandstorp og kjæresten Oskar Nordberg hadde forlovet seg. Her er de sammen under «Mamma Mia!»-premieren i fjor høst. Foto: Andreas Fadum
FORLOVET: I mai i år ble det kjent at Ulrikke Brandstorp og kjæresten Oskar Nordberg hadde forlovet seg. Her er de sammen under «Mamma Mia!»-premieren i fjor høst. Foto: Andreas Fadum Vis mer

- Jeg har lovt en tur til Hellas med mutter'n, deretter går turen til familie i Tromsø, også var vel tanken også å få sett litt på steder man kan ha et bryllup, da, sier 26-åringen.

Brandstorp røpte at hun og Nordberg var forlovet på Instagram i mai.

- Blir det utenlands?

- Vi lurer litt på det, ja, men det spørs om det blir på en gresk øy, altså … Det tror jeg ikke. Da kan jeg fort bli Sophie i «Mamma Mia», sier Brandstorp spøkefullt.

26-åringen er åpen om at de ikke stresser med å planlegge i detalj riktig ennå.

- Nå skal vi bare kose oss med å være forlovet en stund, sier hun.

Ny musikk

Når ferien er over, har hun også en del planer for musikkarrieren som har stått litt «på vent» i musikalperioden.

- Det er ganske altoppslukende å jobbe i musikal, så når ferien er over har jeg store planer om å få lagd noe ny musikk i studio, og så gleder jeg meg til å dra rundt og spille flere steder, sier Brandstorp.

Øvingen til den andre runden med forestillinger skal etter planen begynne ganske tett opp mot premiere, da alle skuespillere forståelig nok allerede er godt kjent med forestillingen.

Brandstorp skal likevel sørge for å holde «Mamma Mia»-materialet ferskt i minne.

- Jeg tror jeg rett og slett skal lage meg en regel om at jeg skal gå gjennom stykket hver andre måned. Det var en god idé, sier hun entusiastisk.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer