- Jeg hadde aldri god nok råd til å få barn

I nye «Lilyhammer» tar Steven van Zandt pappaperm for å være hjemme med to småtroll. I virkeligheten har skuespilleren og rockestjerna aldri fått barn.

(Dagbladet): I morgen viser NRK første episode i den nye sesongen av «Lilyhammer», og dermed får komiseriens over en million faste seere et gjensyn med New York-gangsteren som etter beste evne prøver å starte et nytt og bedre liv i småby-Norge.

I slutten av første sesong ble Frank «The Fixer» Tagliano pappa til tvillinger. I den nye skal han få bryne seg på det mange utlendinger mener er det aller mest fascinerende ved vår hjemlige velferdsstat - pappapermen.

- Han har sin egen tilnærming til det. Han prøver å gjøre de riktige tingene, men det er nok ikke akkurat det samme som myndighetene hadde i tankene da de innførte pappapermen, sier skuespiller Steven van Zandt (62) til Dagbladet.

Gift i 30 år «Sopranos»-stjerna og Springsteen-gitaristen er tilbake i Oslo for å kaste glans over premieren på serien han selv er med på å produsere og skrive manus til.

På hjemmebane har han vært gift i over 30 år med Maureen, som også spilte kona hans i «Sopranos». Men egne barn har paret aldri fått.

- For å være helt ærlig med deg følte jeg meg aldri økonomisk sikker nok til å få barn. Det høres sikkert merkelig ut, sier mannen som har vært medlem av Bruce Springsteens E Street Band siden midten av 70-tallet og spilt på millionselgende plater og enorme stadionturneer.

- Men hele livet har jeg svingt mellom rikdom og fattigdom. Så snart jeg finner noe jeg synes er interessant har jeg en tendens til å sette alle pengene mine på det. Jeg er ikke flink til å spare, og jeg er ikke mye til investor eller forretningsmann. Jeg betaler for ideene jeg får - slik som i fjor, da jeg fikk det for meg at jeg ville gjenforene The Rascals (amerikansk soulgruppe, journ.anm), satte opp et show på Broadway og finansierte det selv. Pengene mine kommer og går, sier han.

Aldri fem minutter fri - Jeg har aldri funnet meg selv i en situasjon hvor jeg vet akkurat hvor jeg kommer til å være det kommende året og hvor mye penger som kommer inn. Så jeg har aldri helt kommet dit hvor jeg har tenkt at nå skal jeg bli pappa, sier van Zandt.

- Når du nå spiller en far i «Lilyhammer», har det gjort deg trist?

- Nei, jeg føler det ikke som noe tap. Jeg er antakelig for opptatt av meg selv. I mitt hode er jeg selv en stor unge, ler han.

- Hvordan tror du at du hadde taklet å være borte fra jobb i seks måneder for å ta deg av småunger?

- Vel, jeg er aldri så mye som fem minutter borte fra jobben. Jeg jobber hjemme eller på veien, så jeg slipper aldri unna. Når du skriver kan du ikke ta fri fra jobben, så det ville nok ikke vært noen stor greie for meg. Har du barn, eller ei bikkje, så har du et visst ansvar som du kan ta deg av selv om du jobber samtidig, sier van Zandt (SÆRLIG. Journ./småbarnsfars anm).

TVILLINGPAPPA: I forrige sesong av «Lilyhammer» ble Steven van Zandts rollefigur pappa. I den nye sesongen skal New York-mafiosoen ha pappaperm. Foto: Rubicon/NRK
TVILLINGPAPPA: I forrige sesong av «Lilyhammer» ble Steven van Zandts rollefigur pappa. I den nye sesongen skal New York-mafiosoen ha pappaperm. Foto: Rubicon/NRK Vis mer