Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Jeg hadde denne steinen i magen før jeg opplevde rus og sex

John Olav Nilsen har «netter som varer i flere dager».

RUS, DØD OG KJÆRLIGHET: På sin siste singel «Eurosport», som er tilgjengelig fra i dag, synger John Olav Nilsen blant annet om hvordan han har «netter som varer i flere dager». Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
RUS, DØD OG KJÆRLIGHET: På sin siste singel «Eurosport», som er tilgjengelig fra i dag, synger John Olav Nilsen blant annet om hvordan han har «netter som varer i flere dager». Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Det ble altså John Olav Nilsen (29) fra Loddefjord, ni kilometer vest for Bergen sentrum, som endte opp med å gi den generasjonen menn i 20-åra som ikke vokste opp med Joachim Nielsen, men som likevel hadde en dragning mot de rennesteinsromantiske elementene i livet, en stemme.

Rus, død og kjærlighet har alltid tatt stor plass i den lyriske delen av bergenserens univers, og han legger ikke skjul på at han lager musikk med utgangspunkt i sin egen hverdag.

På sin siste singel «Eurosport», som er tilgjengelig fra i dag, synger John Olav Nilsen blant annet om hvordan han har «netter som varer i flere dager». Han er ikke interessert i å gå inn på hva de ulike delene av teksten betyr, men forklarer overfor Dagbladet hvilke tanker som svirrer rundt i hodet hans når han er i denne mørke tilstanden.

- Det er litt farlig - Jeg har vrangforestillinger og ingenting spiller noen rolle. Jeg føler at ingenting betyr noe lenger. Det er litt farlig. Jeg har hatt det slik fra jeg var 13 år gammel, og det er noe jeg må leve med, men jeg har i alle fall kommet til det stadiet hvor jeg er bevisst på det og i perioder klarer jeg å holde det i sjakk.

- Har det noe med rus å gjøre?

- Jeg hadde denne steinen i magen før jeg opplevde rus og sex. Det er ikke misbruk av de tingene som har gjort at jeg har blitt sånn, det begynte lenge før det. Men selvfølgelig, de tingene hjelper jo ikke akkurat på.

- Bruker du hardere narkotiske stoffer?

- Ingen kommentar. Det er ikke noe jeg vil snakke om. Det har ikke noe med det jeg driver på med å gjøre. Når jeg er i studio, i øvingslokalet eller skal holde konsert, så rører jeg ikke alkohol en gang. Det jeg opplever der er for meg mye sterkere. Mine problemer i livet har utspring i når jeg har fri.

Vil ikke diagnostiseres - Vil du si at du har en slags depresjon, eller har du fått noen diagnose på det?

- Det vet jeg ikke. Jeg er ikke psykolog eller lege, og har heller ikke oppsøkt noen av delene for jeg vil ikke at de skal definere meg som et eller annet. Jeg er som jeg er, og det har tatt meg lang tid å innse det.

- Det har jo alltid vært en romantisering av menneskets destruktive sider i rocken. Er det noe som du dras mot?

SINGELAKTUELL: John Olav Nilsen & Gjengen er snart klare med ny skive og slipper signel i dag. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
SINGELAKTUELL: John Olav Nilsen & Gjengen er snart klare med ny skive og slipper signel i dag. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

- Jeg prøver i alle fall ikke å romantisere mine destruktive sider, for jeg skulle gjerne vært foruten det. Da jeg var yngre var det lett å romantisere det, men nå virker det normale livet mer romantisk for meg.

Singelen ender med at Nilsen proklamerer at han skal finne «den eneste veien ut».

- Låta handler om at ei tid er forbi. Det er en fase av livet mitt, uten at jeg klarer å sette fingeren på hvilken, som jeg tenker at må bli ferdig. Om det er barndommen, 20-åra eller det livet jeg har levd, det vet jeg ikke, forklarer han.

- Ingen kompromisser Med sine seks minutter og 27 sekunder blir «Eurosport» vanskelig å få spil ti sin helhet på radio.

- Jeg valgte den singelen fordi jeg ville få fram en låt som betyr mye for meg, sier han.

- Det er ikke noe vits i å skulle inngå kompromisser og velge den låta som med størst sannsynlighet ville bli plukket opp av radiokanalene. Om jeg inngår slike kompromisser med musikken min, tror jeg at jeg hadde endt opp med å hate meg selv.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media