- Jeg hadde en affære med Olof Palme

Filmstjernen Shirley MacLaine påstår at hun har hatt en affære med den avdøde svenske statsministeren Olof Palme. Som hun mener er en reinkarnasjon av middelalderkongen Karl den Store.

Det var i nattens utgave av den velrenommerte og populære nyhetsprogrammet «60 Minutes» at den gamle filmdivaen kom med sine oppsiktsvekkende påstander.

I et intervju med reporter Mike Wallace sa MacLaine at hun i et tidligere liv var en mauretansk kvinne som på en pilegrimsferd i i det nordlige Spania skal ha blitt en av Karl den Stores elskerinner. I sitt nåværende liv skal hun ha møtt igjen middelalderkongen, denne gangen gjenfødt som svenskenes tidligere statsminister Olof Palme. Ifølge MacLaine skal hun og den tidligere middelalderkongen ha fornyet sitt forhold i sine nye eksistenser.

MacLaine sa ingenting om når den angivelige romansen med Palme skal ha funnet sted, men det skal ha skjedd mens hans var statsminister i Sverige.

Karl den Store (742-814) var frankernes konge, og la under seg store deler av Europa. Statsminister Olof Palme ble skutt på vei hjem fra kino sammen med sin frue i 1986. Drapsmannen er ennå ikke funnet.

MacLaine har også tidligere hevdet at hun har levd tidligere, og at hun har kontakt med utenomjordiske vesener. Hun sier hun er klar over at mange tror hun er litt gal.

REINKARNERT: Filmstjernen Shirley MacLaine hevder hun har hatt romantiske forbindelser med Olof Palme/Karl den Store i både dette og tidligere liv. Foto: EPA/SCANPIX